Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Hver sjette af dem, der har mistet dagpengene i år, er 3F'er. Det betyder, at andelen af 3F'ere, der mister dagpengene, er faldet lidt. Tidligere var hver fjerde af dem, der faldt ud, fra 3F's A-kasse.

3FA - 3F's a-kasse - er en af de a-kasser, hvor medlemmerne har været hårdest ramt af dagpengereformen. Det er den a-kasse, der har haft langt flest medlemmer, som har opbrugt deres dagpengeret efter to år.

Men andelen ser ud til at være faldende.

9.000 ledige har opbrugt deres ret til dagpenge fra januar til og med juli i år. Det viser nye tal, som AK-Samvirke har gjort op. Dermed er der i alt over 60.000 ledige, der har mistet deres dagpenge, siden dagpengereformen slog igennem i januar 2013, og ledige begyndte at ryge ud af dagpengesystemet i stor stil.

Ud af de 9.000 var 1.580 fra 3F's a-kasse. Det svarer til cirka hver sjette.

I samme periode sidste år - fra januar til juli - var der knap 10.000, der mistede dagpengene. Heraf var 2.868 fra 3FA. Altså mere end hver fjerde.

Det tyder på, at der er sket en bevægelse inden for a-kasserne eller brancherne.

A-kassechef: Stadig for mange

Eva Obdrup, forretningsfører for 3F's a-kasse, mener, det kan skyldes, at der er kommet lidt mere gang i beskæftigelsen inden for nogle af de brancher, hvor 3F'erne arbejder, så de får job, før de falder ud af dagpengesystemet.

- Det er selvfølgelig glædeligt, at færre af vores ledige falder ud. Men det er stadig for mange. Tallene viser endnu engang, at det nuværende dagpengesystem ikke giver den sikkerhed og tryghed, som der skal være i et dagpengesystem, siger hun.

- Alt for mange mister stadig deres forsørgelse. Jeg håber, at dagpengekommissionen - og ikke mindst politikerne - tager udfordringen alvorligt og finder en løsning, pointerer Eva Obdrup.

Dagpengekommissionens rapport med forslag til et nyt dagpengesystem kommer i oktober.