Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Flere fagforbund gør sig tanker om at trække deres økonomiske støtte til Socialdemokraterne.

Skuffelse over regeringen får nu fagforbund til at nøje at overveje, om støtten til Socialdemokraterne skal fortsætte som i dag.

Den første tid med den socialdemokratisk ledede regering har været så stor en skuffelse, at flere fagforbund overvejer at droppe at give partiet kontanter til kampagner under det næste folketingsvalg.

Blandt de forbund, der gør sig tanker om at stoppe en ellers årelang støtte til venstrefløjens partier, er Dansk El-Forbund og Malerforbundet, skriver Berlingske.

I Dansk El-Forbund er det forbundets kongres, der beslutter, hvordan en million kroner til politisk arbejde skal fordeles. Men, siger formand og medlem af LO's daglige ledelse Jørgen Juul Rasmussen:

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det første år med den nye regering og de frustrationer, vi har omkring trepart og dagpenge, har rejst en diskussion om, hvorvidt vi fortsat skal støtte S og SF med kroner og øre.

- Eller om vi vil drive vores politiske arbejde på en anden måde, for eksempel ved at bruge pengene på vores egne kampagner, siger han til Berlingske.

Ved sidste valg sendte Dansk El-Forbund en halv million kroner i direkte støtte til S, SF og Enhedslisten.

Det er særligt regeringens modvilje mod at ændre dagpengereglerne og de mislykkede trepartsforhandlinger, der skuffer.

Også Malerforbundet overvejer at trække støtten til regeringspartierne. For de lever ikke op til støttekriteriet om, at partierne skal kæmpe arbejdernes sag.

- Vi diskuterer, om det er en selvfølge at smide gode penge efter dårlige. Det kunne godt være en mulighed at skubbe støtten længere ud mod venstre til Enhedslisten, siger formand Jørn Erik Nielsen til Berlingske.

Flere af de store LO-forbund har forlængst stoppet den direkte støtte til Socialdemokraterne. Men partiet modtager stadig indirekte støtte i form af eksempelvis annoncekampagner eller udlån af lokaler.

/ritzau/