Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Danskere med fleksjob risikerer at miste store beløb på deres pensionsopsparing, viser beregninger.

Arkiv.

Op til en halv million kroner mindre på pensionskontoen. Det kan være forskellen på at være fleksjobber under den nye og gamle ordning.

Det viser beregninger, som Topdanmark Livsforsikring A/S har foretaget for Avisen.dk.

- Det kan betyde, at de får et stort hul i deres pensionsopsparing, advarer Kristian Rasmussen, konsulent i Topdanmark Livsforsikring A/S med speciale i overenskomster.

Tabet af pension skal ses i forhold til, hvad fleksjobberen på den nye ordning ville indbetale til sin pension, hvis han eller hun havde været under den gamle ordning.

Det nye med fleksjobreformen fra sidste år er, at pensionsindbetalingen tager udgangspunkt i de faktiske timer, som fleksjobberen arbejder.

Tidligere blev pensionen beregnet ud fra en fuld 37 timers arbejdsuge - uanset hvor meget man arbejdede. Derfor er forskellen størst for fleksjobbere med få ugentlige arbejdstimer.

For en fleksjobber på den nye ordning, der arbejder otte timer om ugen til 150 kroner og 12 procent i pension, bliver forskellen på 422.888 kroner over en 20-årig periode.

Ved et 12-timers fleksjob med samme vilkår er der tale om 348.000 kroner mindre i pensionsindbetalinger over 20 år.

Ifølge Avisen.dk oplever 73 procent af fleksjobberne, at regeringens reform af fleksjobordningen har påvirket dem negativt. Det fremgår af en undersøgelse, som 1158 fleksjobbere har deltaget i.

/ritzau/