Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

900 3F'ere gik i arbejde i april: Nu er ledigheden i 3F på samme niveau, som før krisen rigtigt satte ind.

900 ledige kunne melde sig ud af ledighedskøen fra marts til april. - Regeringens politik begynder at virke. Men der er stadig udfordringer, siger forbundssekretær Søren Heisel.

Ledigheden i 3F faldt fra marts til april måned med 900 personer. Dermed røg antallet af ledige ned på 17.400, omregnet til fuld tid. Det svarer til 7,2 procent.

Det betyder, at ledigheden nu er på niveau med november 2008 - omkring det tidspunkt, hvor krisen for alvor satte ind og endte med at sende antallet af ledige i 3F op på over 40.000.

Samtidig går det bedre i dansk økonomi. Danmark er ikke længere under skærpet opsyn fra EU, og vismændene har netop spået om vækst de kommende år.

Overskud af ufaglærte

- Arbejdsmarkedet er ikke homogent. Vi kommer til at mangle 30.000 faglærte i år 2020, mens der vil være et overskud af ufaglærte. Samtidig kan ledige nu kun få dagpenge i to år. Det betyder altså, at det ikke kan nytte noget, at især ufaglærte ledige går rundt i tomgang i deres ledighedsperiode. De skal have uddannelse og kvalifikationer, som arbejdsmarkedet har brug for. Derfor er det utrolig vigtigt, at regeringens beskæftigelsesreform bliver vedtaget, siger 3F's forbundssekretær Søren Heisel.

- Reformen vil betyde en fremrykket indsats, med reelle tilbud om uddannelse og opkvalificering til ledige uden uddannelse, tilføjer han.

Ledighed mere end halveret

Sammenlignet med da 3F's ledighed var på sit højeste, er den nu mere end halveret. En del af forklaringen er dog også, at cirka 8.500 mistede dagpengene sidste år. En stor del af dem fik efterfølgende uddannelsesydelse og talte derfor ikke længere med i 3F's tal. I dag er de ikke nødvendigvis længere ledige. Samtidig er der nu cirka 1.100 ledige med i 3F's tal, der får arbejdsmarkedsydelse.

- Det går bedre. Men vi har stadig mange ledige. Derfor er vi i 3F også i fuld gang med at sætte turbo på vores formidling af job til vores ledige, pointerer Søren Heisel.

Fordelt på køn er ledigheden blandt mændene i 3F på 6,6 procent og 8,9 procent for kvinder.