Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Ifølge den nye arbejdsmarkedsreform skal forbrug af dagpenge frem over regnes i uger, og ikke timer. Det rammer blandt andre SiD’s løsarbejdere.

Hvis en havnearbejder arbejder fire dage i en uge, men der ikke er arbejde til ham den femte ugedag, kan han få supplerende dagpenge, og han har samtidig brugt 7,4 timer af sin dagpengeret.

Sådan er reglerne i dag. Men sådan bliver det ikke i fremtiden.

Ifølge lovforslaget til ændring af loven om arbejdsløshedsforsikring, der netop er sendt i høring og er en følge af forliget om arbejdsmarkedsreformen, skal dagpengene frem over gøres op i uger, og ikke timer.

Det betyder, at den havnearbejder som er ledig en dag i en uge, frem over vil have brugt en hel uge af sin ydelsesperiode, selv om han kun har været ledig en dag.

I bemærkningerne til lovforslaget hedder det da også, at for medlemmer på supplerende dagpenge vil ændringen betyde, at de vil bruge af deres ydelsesperiode hurtigere end hidtil.

SiD: Ikke særligt hensigtsmæssigt

Morten Kaspersen, leder af SiD’s A-kasse, er betænkelig ved den ny opgørelsesmetode.

- Hvis en havnearbejder, teoretisk set, har været ledig en dag om ugen i et år, har han jo været i arbejde i 80 procent af tiden. Men ifølge beregningsmetoden vil han have brugt et helt år af sin dagpengeret. Skal han så aktiveres? En dag om ugen eller på fuld tid? Jeg synes ikke, det virker særligt logisk eller hensigtsmæssigt, hverken for personen selv eller for hans arbejdsgiver, siger Morten Kaspersen.

Morten Kaspersen håber, at det som minimum vil komme til at fremgå af bemærkningerne til det endelige lovforslag, at det ikke er hensigten at denne type af ledige skal aktiveres eller omfattes af de generelle krav til ledige, for eksempel om kontakt hver tredje måned.

- Det vil jo være ret meningsløst og på ingen måde hensigtsmæssigt, fastslår Morten Kaspersen.