Gå til hovedindhold

De kristelige bakker regeringen op. Fem år mere på job er bedre end en time ekstra på arbejde om ugen, mener gul landsformand.

Pensionsalder på 71 år eller mere. Det er bedre end 12 minutters ekstra arbejde om dagen, hvis man spørger Kristelig Fagbevægelse.

Vi blander os ikke i politik. Sådan siger Kristelig Fagbevægelse normalt. Men det gælder ikke, når det gælder efterlønnens skæbne.

Her tager det gule forbund klar stilling: Lars Løkke, afskaffet efterløn og pensionsalder på over 70. Det er langt at foretrække frem for Helle Thorning, efterløn og i snit en time mere på job om ugen.

Det er landsformand Søren Fibiger Olesen, der vælger. Det foregår på hans blog, der findes på Kristelig Fagbevægelses hjemmeside.


Løkke er realistisk

Også de kristelige mener, at der findes to klare veje i dansk politik. Ifølge Søren Fibiger Olesen er Lars Løkke Rasmussens vej den bedste. Han kalder S-SF-planen om en time mere på jobbet om ugen urealistisk.

”Vi vil derfor støtte en udfasning af efterlønnen”, skriver Søren Fibiger Olesen. Han kræver dog, at der tages hånd om dem, der er slidt ned. Det skal blandt andet ske via lovkrav om seniorpolitik på danske virksomheder.

- Det her er ikke udtryk for, at vi vælger side i en kommende valgkamp. Men der er to muligheder. Og tvunget over for et valg mellem to onder, så vælge vi aftrapning af efterlønnen, forklarer Søren Fibiger Olsen.

3F: Underligt

I 3F er der undren over det kristelige valg. Et stop for efterløn sætter pensionsalderen op med fem år. Og det oven i den gradvise ændring, der blev aftalt i 2006.

Det betyder, at folk, der er 45 år i dag, først kan forlade arbejdsmarkedet, når de fylder 68 år. Unge på 30 år kan først regne med at gå på pension, når de fylder 71 år, hvis efterlønnen forsvinder.

- Det er selvfølgelig helt op til de kristelige, hvad de vil melde ud. Men det undrer mig meget, at de støtter en afskaffelse af efterlønnen. Den sikrer en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Her ses forskellen på en rigtig fagforening og en gul kopi, siger 3F's formand Poul Erik Skov Christensen.

TEMAERSe alle