Gå til hovedindhold

Ved årets første store aktion har Arbejdstilsynet set restaurationsbranchen efter i sømmene. Her fandt de intet mindre end 94 brud på arbejdsmiljøloven i 102 virksomheder.

Der var masser at komme efter, da Arbejdstilsynet 20. januar kontrollerede arbejdsmiljøet hos 102 virksomheder i restaurationsbranchen. 94 brud på Arbejdsmiljøloven blev resultatet.

Alt for mange arbejdsgivere magter ikke at overholde de regler og love, som skal sikre ordentlige vilkår på landets spisesteder.

Det måtte Arbejdstilsynet sande, da de i sidste uge gennemførte årets første landsdækkende aktion mod social dumping. Denne gang var fokus på restaurationsbranchen.

I alt fik 102 virksomheder uanmeldt besøg af myndighederne. Det gav anledning til hele 94 sager om brud på Arbejdsmiljøloven. Af dem var 34 så alvorlige, at Arbejdstilsynet måtte udstede såkaldte strakspåbud. Det skete blandt andet ved tre overtrædelser af bestemmelserne om unges arbejde.

En lignende aktion blev gennemført i november 2014. Her fandt myndighederne 74 brud på arbejdsmiljøloven i de grønne brancher.

Fare for stød

Aktionen er et led i en fælles indsats mod social dumping. Også politiet og Skat var med ude på landets spisesteder for at se forholdene efter i sømmene.

- For Arbejdstilsynet har det været en relevant aktion. Det kan vi se på de mange overtrædelser af Arbejdsmiljøloven, vi har stødt på over hele landet, siger Eva Jensen, som er kontorchef i Arbejdstilsynet.

Hun påpeger, at resultaterne svarer til de forventninger, Arbejdstilsynet havde på forhånd.

Et af de mere alvorlige tilfælde skete på en restaurant, som havde sine ølfustager liggende i kælderen. Men lige over øllet hang en strømførende el-tavle helt blottet. Det betød en overhængende fare for at få stød, hvis de ansatte skulle få overbalance.

- Ved så grove tilfælde udsteder vi et såkaldt strakspåbud. Det betyder, at faren er så alvorlig, at fejlen skal udbedres med det samme. Dem så vi 34 af, siger Eva Jensen. 

3F: Alt for mange fejl

De 94 overtrædelser af Arbejdsmiljøloven er alt for mange, mener Kenneth Novak. Han er forhandlingssekretær i 3F  Privat Service, Hotel- og Restauration .

- Vi har et helt generelt problem i branchen med alt for mange påbud i forhold til arbejdsmiljøet. Det har vi også set i tidligere statistikker, hvor branchen ofte ligger i den tunge ende. Og det er utilfredsstillende,  siger han.

- Derfor skal vi også tage det her meget seriøst. Jeg vil tage problemet op i Branchemiljørådet, siger Kenneth Novak.