Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
TEMA
Slidt ned
TEMA
Slidt ned

- Der er ikke meget ved at have fri klokken 12.30, når jeg ikke er i stand til at lave noget resten af dagen.

Mette Cathrine Clemensen svinger gulvkluden i en vuggestue fra klokken fem om morgenen. Hun er træt og øm, når arbejdsdagen slutter.

- Der er ikke meget ved at have fri klokken 12.30, når jeg ikke er i stand til at lave noget resten af dagen, siger hun om sin nuværende situation.

Som ufaglært har Mette haft fysisk hårdt arbejde stort set hele sit liv. I løbet af det seneste år har hun været sygemeldt mindst tre gange med smerter i kroppen.
 

Seks ekstra måneder

Lykkes det regeringen at komme igennem med 2025-planen, får rengøringsassistenten seks måneder mere med hårdt arbejde og en pensionsalder på 67 et halv år.

- Selvom jeg kun er 57 år, er jeg udslidt i min krop. Det irriterer mig, siger Mette Cathrine Clemmensen.

En ny undersøgelse fra 3F viser, at 7 ud af 10 ældre medlemmer plages af smerter på arbejdet.
 

Ufaglært arbejde nedslider

Henrik Brønnum-Hansen, lektor ved Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet, forklarer hvorfor:

- Det slider at lægge brosten og bygge huse. Det har kroppen ikke godt af i længden. Hvis du har ensidigt gentagende bevægelser eller uhensigtsmæssige kropsvrid, så risikerer du at blive nedslidt.