Gå til hovedindhold

NYHEDER

Se video: Studievejlederen fra helvede

3F har sat sidste skib i søen i kampagnen "Lærlingeløftet", der skal bane vejen for flere praktikpladser til de over 10.000 unge, der mangler en plads. Det er en film om en studievejlederen fra helvede, som rådgiver et ungt menneske med skuespilleren Mette Horn i hovedrollen.

Beklager fejl: Stark må betale 5,2 millioner kroner til 297 ansatte

Byggemarkedskæden Stark har efterbetalt 5,2 millioner kroner til 297 ansatte, som et løntjek hos 3F afslørede, fik for lidt udbetalt i løn. Topscoreren får efterbetalt 85.000 kroner, mens den mindste udbetaling er på 80 kroner.

Minister: Alt for mange kommer til skade i byggeriet

De ansatte i byggebranchen kommer dobbelt så ofte til skade på jobbet og løber en urimeligt høj risiko, siger Troels Lund Poulsen (V). Han vil dog ikke love flere penge til kontrol. Smartere indsats er vejen frem, siger han.

Kommunernes comeback som forsyningsselskaber

Privatiseringer og liberaliseringer har ikke sænket priserne for forbrugerne.

Ifølge Patrick (tv.) og Mike (th.) Schmidt Jørgensen blev de snydt for deres løn, da de arbejdede i Norge.

Job i udlandet: Sådan undgår du at blive snydt

Brødrene Patrick og Mike Schmidt Jørgensen blev efter egne udsagn snydt for løn af det bemandingsfirma, de arbejdede for i Norge. Næstformanden i 3F's byggegruppe, Palle Bisgaard, giver gode råd til at undgå at blive fuppet.

Blog: Dansk Arbejdsgiverforening fordrejer fakta om arbejdsmiljø

Det er bekymrende, at en seriøs medspiller på arbejdsmarkedet i den grad anvender bagateller og definitionsspørgsmål til at negligere de massive arbejdsmiljøudfordringer, som vi står over for i Danmark, skriver Ulla Sørensen fra 3F.

Håndværkere indlogeret i ulovlig skurvognsby

En skurvognsby for østeuropæiske håndværkere har vokset sig større og større på en byggeplads i Humlebæk.

Seksuelle kommentarer og berøringer fik Sille Ugelvig til at at tænke over, hvilket tøj hun tog på på arbejde. Hun mener, at det er lettere sagt end gjort at sige fra over for en ældre person.

I to år sagde Sille ikke fra over for sexchikane: Jeg prøvede at være høflig

I sager om sexchikane lægges der vægt på, at offeret siger fra. Det gjorde tjener Sille Ugelvig ikke. Og sådan er det især med mange unge piger, der er nye på arbejdsmarkedet, mener 3F.

Efter to år med social dumping og skandalesager står Dongs milliardbyggeri øde hen.

Lønsnyd for 14 millioner: Dongs skandalefirma for retten - forstå sagen på to minutter

I dag skal Arbejdsretten behandle en sag om italiensk firmas løndumping på Dong-byggeri. 3F kræver erstatning på 14 millioner kroner for 130 byggearbejdere.

Mænd, der bliver dømt for sexchikane, slipper ligeså billigt i dag, som de gjorde i starten af 1990'erne. Til gengæld mister kvinderne ofte både job, indtægt og lider psykisk under sagerne - uanset om de vinder eller taber.

Udhulet: Erstatning for sexchikane har stået stille i 25 år

Kvinder, der bliver udsat for sexchikane, mister næsten altid jobbet. Samtidig er godtgørelse til ofre for sexchikane blevet udhulet de sidste 25 år, viser ny forskning. Det signalerer, at kvinders rettigheder ingenting er værd, siger jurister.