Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Seks Uber-chauffører tiltalt for at køre pirattaxikørsel for Uber ved Københavns Byret får ikke deres dom i dag.

Dom mod Uber-chaufførerne er igen blevet udsat.

Endnu engang er domsafsigelsen mod seks danske Uber-chauffører for overtrædelse af taxiloven blevet udsat.

Det fortalte dommer Grethe Jørgensen halvvejs gennem dagens retsmøde hos Københavns Byret.

Her står de seks chauffører tiltalt for brud på taxiloven og taxibekendtgørelsen, men da sagen er så omfattende, kan dommeren og domsmændene ikke nå at votere sagen inden fredagens retsmøde er ovre.

Derfor vil dommen falde ved en senere lejlighed, men det vil foregå uden et retsmøde. Det betyder, at dommen bliver offentliggjort via brev og ikke ved et åbent retsmøde.

Ifølge dommer Grethe Jørgensen burde domme ligge klar til offentliggørelse den 8. juli i år, men dommen kan dog blive udsat endnu engang, hvis dommer og domsmænd ikke når at votere inden.

Afgørelse undervejs siden 2014

Dommen over Ubers chauffører har i forvejen været længe undervejs.

Allerede dagen efter Uber startede sin virksomhed i Danmark i efteråret 2014, blev den omstridte taxi-app meldt til politiet af Trafikstyrelsen.

Hos politiet har man indtil nu valgt at tildele Uber-chauffører bødestraf, når de blev taget - blandt andet for brud på taxiloven.

Men disse bøder har været afhængige af, om der faldt en dom over Uber-chaufførerne i den principielle sag mod seks chauffører.

En dom, som endnu engang bliver udsat.

Læs også her

Dom har lukket Uber i andre lande

72 forskellige steder i verden er Uber i konflikt med loven, og i alt er Uber ramt af kørselsforbud i 41 forskellige lande. 

Alene i Norden er tjenesten Uber blevet forbudt i lande som Finland, Sverige og Norge. Det er sket efter domme til chauffører, som minder meget om den danske retssag.