Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

En ny tænketank skal hjælpe Danmark med at blive førende i grønne arbejdspladser.

Vindmølleindustrien har skabt tusinder af job. Nu håber 3F, at kunsten kan gøres efter på andre grønne områder.

Danmark skal være førende på grønne arbejdspladser. Det mener 3F, som har nedsat en ny, grøn tænketank.

Tænketanken skal fokusere på, hvordan blandt andet biomasse og bølgeenergi kan skabe danske arbejdspladser.

- For 3F er det afgørende, at vi bliver skarpe på, hvad vi skal leve af i fremtiden. Her er klima og grønne jobs en oplagt vej. Vi har tidligere vist, at vi kan skabe en hel industri – vindmølleindustrien – samtidig med, at vi skaber en mere bæredygtig fremtid, forklarer forbundsformand Per Christensen.

Foruden Per Christensen vil tænketanken blandt andet bestå af tidligere miljøminister Ida Auken (R) og tidligere DONG-direktør Anders Eldrup.

Job til medlemmerne

I mange brancher har der været vækst, uden at det har ført nye job med sig. Inden for klima- og energiområdet er der til gengæld skabt tusinder af job, og mange flere er på vej. Tænketanken skal nu se på, hvordan Danmark kan blive førende på vedvarende energi, klima og grønne job.

- Vi har som den største fagforening en pligt til at pege på løsninger, der gavner medlemmerne. Vi kan ikke bare forholde os til udspil fra regeringen og Folketinget. Vi skal være på forkant. Derfor vil vi som led i vores kampagne Godt arbejde hele tiden prøve at sætte dagsordner, der handler om at skabe gode jobs, siger Per Christensen.