Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Topdanmark afviste at betale 32.000 kroner i arbejdsskadeerstatning til Peter Hoeck. I stedet blev han anklaget for at være idømt fængsel for hæleri af stjålne heste. De har også brugt hans Facebook til at antyde, at han deltog i VM i jollesejlads.

Foto: Heidi Lundsgaard

Postarbejder Peter Hoeck, Haderslev, har en navnebror, der er straffet, og det er nu gået ud over den 61-årige 3F'er, der af forsikringsselskabet Topdanmark over for Ankestyrelsen er blevet hængt ud for at være idømt fængsel for hestehæleri.

Topdanmark har også brugt Peter Hoecks Facebook til at kæde ham sammen med VM i jollesejlads.

Sagen startede, da den 61-årige 3F'er i juli 2013 brækkede venstre albue på postterminalen i Taulov.

Skaden blev anerkendt af Arbejdsskadestyrelsen med en méngrad på fem procent. Det udløste en erstatning på godt 32.000 kroner.

Men Topdanmark ankede i marts 2015 afgørelsen til Ankestyrelsen. I anken medsender forsikringsselskabet, hvad de kalder ”dokumentation fra offentlige onlinemedier”.

Hæleri og fængsel

I anken refererer Topdanmark en domsafsigelse fra 26. august 2011 i en sag om tyveri af seks heste til en værdi af 250.000 kr., hvor Peter Hoeck ifølge teksten stod tiltalt.

Der står blandt andet:

”Peter blev dømt for hæleri af 3 af hestene og blev idømt 60 dages fængsel (betinget). Straffen omfatter også en tidligere betinget frihedsstraf fra 2009.

- Sagen omhandler en anden Peter Hoeck. Jeg er dybt krænket over, at Topdanmark fremstiller mig som kriminel, siger Peter Hoeck og viser sin rene straffeattest udskrevet af politiet 4. april 2015.

Han tjekkede på et tidspunkt sin sag på Arbejdsskadestyrelsens hjemmeside og opdagede anken.

- Først efter flere rykkere fik jeg dokumentationen. Havde jeg ikke været stædig, havde jeg ikke opdaget deres fupnummer, siger han.

Bruger Facebook

Topdanmark bruger i anken også Peter Hoecks Facebook til blandt andet at kæde ham sammen med VM i jollesejlads i Australien. Peter Hoeck sejlede jolle på konkurrenceplan for 40 år siden.

- I dag hyggesejler jeg i det omfang, albuen tillader det, oplyser Peter Hoeck.

Men i begrundelsen for anken skriver Topdanmark:

”Vi mener ikke, at de aktuelle gener, som er beskrevet i afgørelsen, er forenelige med Peter Hoeck's aktive liv som voksensejler i jollesejlads”.

I dokumentationen følger nu en stribe kopier fra hans Facebook. På en af kopierne er Peter Hoecks navn tilføjet øverst. Det fremgår af Facebook-teksten, at der sejles VM for joller i Melbourne, og der er et foto af en jollesejler.

- Topdanmark antyder, at jeg deltog i VM ved at manipulere og misbruge min Facebook. Jeg deltog ikke, og manden på fotoet er en newzealandsk sejler, siger han.

Han er dybt rystet over Topdanmark.

- Hvis jeg har været i fængsel og kan sejle på højt plan, så lyver jeg nok også om min arbejdsskade. Sådan opfatter jeg Topdanmarks forsøg på at beklikke min troværdighed, siger han.