Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Siden 2013 har Helsingør Kommune afsluttet 236 ressourceforløb, men ordningen har ikke været en bragende succes.

I Helsingør har kommunens ressourceforløb ikke resulteret i mange job.

Siden loven om ressourceforløb trådte i kraft i 2013 for blandt andet at forhindre, at flere personer under 40 skulle ende på førtidspension er der i Helsingør Kommune afsluttet 236 ressourceforløb.

Men der er flere, som er døde undervejs, end der er kommet i ordinær beskæftigelse. Ganske vist er to borgere noteret som jobklare - men de er ikke kommet i ordinær beskæftigelse.

Det fremgår alt sammen af en opgørelse fra forvaltningen i Center for Job og Uddannelse i Helsingør Kommune, som også viser, at den største gruppe af de 236, 156 borgere, har fået forlænget deres ressourceforløb yderligere, mens 43 har fået tildelt førtidspension. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er ikke prangende, lyder det fra formand for Beskæftigelsesudvalget, Allan Berg Mortensen (EL), som understreger, at man følger reglerne.

- Spørger du mig som medlem af Enhedslisten, så synes jeg, at hele ressourceforløbssystemet er en hån mod alvorligt syge mennesker, siger han.

Hos 3F Nordsjælland Øst, der dækker otte nordsjællandske kommuner, kan formand Hans Nissen nikke genkendende til de manglende resultater, som også påvirker fagforeningens medlemmer.

- Desværre oplever vi, at forløbene i en del tilfælde gør syge borgere endnu dårligere end ellers. Det er vores indtryk, at forløbene bliver brugt til at opnå bestemte måltal - i stedet for at have et fokus på, at borgerne skal få et bedre helbred, siger Hans Nissen.

Kommunernes Landsforening er i en evaluering af jobcentrenes erfaringer på området fra i år positive, da det bliver bemærket, at der er sket et fald i tilkendelser af førtidspensioner og en stigning i antallet af fleksjob.

Omvendt fremgår det, at bare tre procent ender som selvforsørgende efter et afsluttet ressourceforløb.