Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Pengeinstitutankenævnet har pålagt sparekasse at erstatte tab, da et par kom til at indbetale penge til en gammel konto, som i mellemtiden var givet til en anden kunde.

Sparekassen har forsøgt at få den forkerte modtager af pengene til at betale tilbage, men det er ikke lykkedes. Beløbet er brugt.

Pas på med, hvem du overfører penge til! Kontonummeret kan være givet videre til en helt anden person.

Det oplevede et ægtepar. De ville flytte penge mellem deres konti i forskellige pengeinstitutter. Ved en fejl kom de også til at sende til en gammel, udgået konto.

Men det kontonummer havde pengeinstituttet i mellemtiden givet videre til en anden. Og den pågældende havde brugt de fleste af pengene.

Nu har Pengeinstitutankenævnet pålagt Sparekassen Sjælland at erstattet ægteparret deres tab. Nævnet mener, det er forkert, at pengeinstituttet forholdsvis hurtigt har givet kontonummeret til en anden kunde.

Mand betalte fremmed families el-regning gennem seks år

Undskyldning - kontonummeret stammer fra en tidligere bank

Der har tidligere været andre sager om fejloverførsler af penge. Som udgangspunkt er det kunden, der hænger på den, hvis han eller hun for eksempel skriver forkert kontonummer i netbank.

Men Pengeinstitutankenævnet har i flere tilfælde afgjort, at pengeinstitutterne også har et ansvar.

Sparekassen Sjælland har i den aktuelle sag undskyldt sig med, at kontonummeret stammer tilbage fra en nu lukket bank. Den har sparekassen i mellemtiden overtaget.

Betalte vægtafgift for fremmed bil i ti år

Genbrug betyder risiko for fejloverførsler

Ægteparret mistede 13.000 kroner, fordi kontonummeret var blevet genbrugt. Den forkerte modtager har tilbagebetalt 1.150 kroner.

Sparekassen Sjælland mente, at ægteparret selv skulle føre retssag mod den pågældende for at få resten af beløbet. Ankenævnet siger, at det er banken, der i givet fald må sagsøge.

Der gik kun tre et halvt år efter lukningen af kontoen til genbrug af kontonummeret.

- Det indebærer en ikke ubetydelig risiko for fejloverførsler i netbank, fastslår ankenævnet.

Sparekassen Sjælland efterkommer afgørelsen fra ankenævnet og udbetaler pengene til ægteparret.

Pas på at din løn ikke ryger på den forkerte NEM-konto