Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Udgifterne til ældre og flygtninge stiger, mens kommunerne skal spare, viser analyse fra AE.

- Det fører samlet til, at der mangler godt ni milliarder kroner for at sikre, hvad man kan betegne som et uændret serviceniveau, siger Lars Andersen, der er direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, til Berlingske.

Hvis kommunerne skal levere det samme niveau af service i 2020, som de gør i dag, kommer de til at mangle 9,1 milliarder kroner. Det er konklusionen i en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). Det skriver Berlingske mandag.

Analysen er lavet efter kommuneaftalen med regeringen.

Kommunerne skal spare 1,7 milliarder kroner. På samme tid vil udgifterne til flere ældre koste fire milliarder, mens en øget flygtningetilstrømning koster yderligere 3,4 milliarder kroner ifølge analysen.

- Det fører samlet til, at der mangler godt ni milliarder kroner for at sikre, hvad man kan betegne som et uændret serviceniveau, siger Lars Andersen, der er direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, til Berlingske.

- Om børnene, de unge eller de ældre skal holde for er i sidste ende en politisk beslutning

LA: Vi vil have skattelettelser

For Liberal Alliances skatteordfører, Joachim B. Olsen, ændrer analysen ikke på ønsket om skattelettelser.

- Ingen af de ting, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd peger på, adresserer, at vi har en lav økonomisk vækst i Danmark, har haft det i 20 år, og at vi også har udsigt til det fremadrettet, siger han til Berlingske.

- Derfor bør vi tage initiativer, som gør, at vi får en højere økonomisk vækst, og det kan lavere skatter og afgifter være med til. Vi kan ikke kun tænke fire år frem, hvis vi vil have et højere velstandsniveau.

Venstres fungerende politiske ordfører, Louise Schack Elholm, mener også, at det er tid til skattelettelser.

- Skattelettelser skal være med til at skabe vækst, så vi faktisk får en udvikling i Danmark, for der er færre midler til velfærd, når vi ikke har vækst, siger hun til Berlingske.

Socialdemokraterne mener derimod, at analysen viser, at tiden ikke er til skattelettelser, siger partiets fungerende ordfører, Ane Halsboe-Jørgensen, til avisen.

/ritzau/