Gå til hovedindhold

NYHEDER

Sådan skal det nye Køge Universitetshospital se ud, når det står klart.

Italienere bag Storstrømsbroen vinder ny milliardkontrakt i Danmark

Entreprenørfirmaet Itinera, der skal bygge Storstrømsbroen, har vundet kontrakten på Sjællands Universitetshospital i Køge. Det er den tredje offentlige milliardkontrakt, det italienske firma vinder på et halvt år.

Glemmer de italienske brobyggere at fortælle, at de er involveret i nye skandalesager, så kan Vejdirektoratet smide dem af byggeriet af Storstrømsbroen, fremgår af kontrakten.

Italienere skal passe på: Nye skandaler kan koste kontrakten på Storstrømsbroen

De italienske brobyggere skal holde sig fra sager om mafia-relationer, korruption og andre ulovligheder i de næste mange år - ellers kan Vejdirektoratet smide dem ud af byggeriet af Storstrømsbroen, fremgår det af kontrakten.

En stor gruppe 3F'ere - herunder gartnerne - har fået ny overenskomst.

Stort ja til ny grøn overenskomst

Pension til lærlinge, pæne lønstigninger og seniorfridage. Gartnere, skovarbejdere og landbrugsmedhjælpere har fået ny overenskomst. 9 ud af 10 stemte ja. Også i byggeriet og industrien er nye overenskomster vedtaget.

Politikerne håber, et nyt lovforslag vil rydde op i antallet af meningsløse ressourceforløb for syge borgere, men Advokatsamfundet mener ikke, at lovforslaget giver garantier.

Førtidspension: Advokater advarer - Venstre trækker på skuldrene

Syge borgere kan stadig ende i udsigtsløse ressourceforløb, selvom politikerne med en lovændring lover det modsatte, siger Advokatsamfundet.

stormoede_voxpop

12 dage til konflikt: "Vi vil ikke sparkes længere ned!"

Gartnere, lærere, pædagoger og sygeplejersker stod sammen side om side på torsdagens stormøde for over 10.000 tillidsfolk. Se her, hvad der er på spil for dem.

Ledige risikerer at blive fanget i formålsløse jobprøvninger, advarer økonom Michael Svarer.

Nye tal: Historisk få på offentlig forsørgelse

Men de politiske reformer risikerer at fange mennesker i jobprøvninger, ”selvom det er fuldstændig håbløst at få dem tilbage i arbejde,” siger overvismand Michael Svarer.

Handel med chokolade fra Mars Danmark er i centrum for en retssag om svindel med afgifter for knap 22 millioner kroner.

Slikfusker og tidligere direktør i strid om slikselskab

En virksomhed uden varer og regnskaber. Samt en tysker i en dansk bank med instrukser på en tablet. Det er nogle af ingredienserne i en sag om svindel med afgifter for 22 millioner kroner, hvor de to tiltalte direktørers forklaringer ikke passer sammen.

Lene Knutzen (tv.), gartner fra Sct. Jørgensbjerg Kirkegård i Roskilde, og Ulla Desezar, 3F’er og gartner hos Vej og Park i Roskilde Kommune, deltog i dag i stormøde om konflikten.

13 dage til konflikt: Tillidsfolk samlet til historisk stormøde

Det handler om sammenhold, respekt for de offentligt ansattes arbejde og en ordentlig løn, lyder det fra tillidsfolk, der er samlet til stormøde onsdag i Fredericia.

trine_vedel_pedersen_til_stormoede

Tillidsfolk: Det handler om respekt

Jeg vil vise respekt til dem som har kæmpet for vores overenskomster gennem generationer. Vi skal sikre et fair og ordentligt arbejdsmarked til vores børn, siger dyrepasser ved Københavns Universitet Trine Vedel Pedersen, der sammen med 10.000 andre tillidsfolk deltager i et stormøde i Fredericia.

LM Wind Power er en af de danske virksomheder, der har flyttet arbejdspladser til Polen med støtte fra EU.

Nej til forbud mod at bruge EU-penge til udflytning af arbejdspladser

Danske medlemmer af EU-Parlamentet er med til at stemme nej til, at EU-penge ikke må gå til udflytning af arbejdspladser. Det møder hård kritik.