Gå til hovedindhold

NYHEDER

Klar til at håndtere persondata? Sådan klarer tre tillidsvalgte de nye regler

Nye regler om håndtering af personlige oplysninger træder i kraft i dag. Vi har talt med tre tillidsvalgte på arbejdspladserne om, hvad det betyder for dem.

Alvidas Jančauskas (th.) sammen med sin datter Aurelija Jančauskaitė. Billedet er taget få måneder før, at den 48-årige arbejder døde efter en arbejdsulykke i Danmark.

Afsløringer om dødsulykker får konsekvenser: Fem ommere på under tre år

Siden november 2015 er Arbejdstilsynet fem gange blevet pålagt at ændre dets måde at behandle ulykker, hvor folk er døde på arbejdet. Positivt, at der efterhånden er blevet rettet op, mener ekspert.

Københavnske politikere vil løse trængsel med vejafgift

Et flertal i borgerrepræsentationen bakker om at bede Folketinget om tilladelse til forsøg med vejafgifter.

Enigt Folketing justerer omstridt førtidspension

Borgere, der er hårdt ramt, vil forhåbentlig få mere direkte adgang til førtidspension, siger DF-ordfører.

Enigt Folketing: Nu skal det være sværere at sende syge i ressourceforløb

Syge borgere skal kun i ressourceforløb, hvis det giver mening. Derfor har Folketinget torsdag vedtaget en lov, der præciserer regler om førtidspension. På tide med ændringer efter fem års kritik, lyder det fra 3F.

Lars Løkke Rasmussen har undskyldt over for kvotekongen John-Anker - men ikke til folketinget eller den danske befolkning. Det på trods af, at han har givet urigtige oplysninger under samråd og tvivl om regeringens fiskeripolitik, mener Rasmus Jønsson.

Blog: Ingen adgang for arbejdsløse

Blogger Rasmus Jønsson mener, at jagten på de svageste i samfundet tager til.

Flere fagforbund forudser rekord ved afstemning

Stemmerne vælter ind i urafstemningen om de offentligt ansattes nye overenskomster, og flere fagforbund forudser, at antallet af stemmer vil slå rekord.

Flyttede fra samlever 17 dage før han døde: Nu risikerer kvinde at miste stor erstatning

Pause i ni-årigt samliv blev kostbart for kvinde. Professor studser over afgørelse fra forsikringsselskab og håber, den bliver ændret.

Ansatte i byggeriet skal beskyttes bedre mod asbest

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har fået 20 anbefalinger til nye asbest-initiativer, der skal beskytte de ansatte i byggeriet mod det kræftfremkaldende støv.

De sidste forlig for statsansatte er faldet på plads i årets offentlige overenskomstforhandlinger.

OK18: Endnu mere i løn til 3F’erne i staten

De sidste overenskomstaftaler for 3F’ere ansat i staten er faldet på plads, og igen er de midler, der har været til rådighed, gået til at hæve de ansattes lønninger og pension.