Gå til hovedindhold

NYHEDER

- Lærerne skal forhandles først, lyder det fra de statsansattes topforhandler, Flemming Vinther.

OK18-chok: Alle forhandlinger er sat på standby

Da der stadig ikke er "reelle forhandlinger" mellem lærerne og arbejdsgiverne, har de offentligt ansattes organisationer meldt ud, at de på nuværende tidspunkt ikke ønsker at forhandle.

Før det kom til køb af Ryanair billetter, kom den lokale murermester Lars Skov Vindum på banen med en stor check.

Stor check fra murermester redder 8. klasse fra Ryanair

Elevernes penge rakte kun til Ryanair, men en check på 15.000 kroner fra en lokal murermester gjorde det muligt for en 8. klasse at droppe Ryanair og flyve med SAS på studietur til London i stedet for.

Både 3F og Horesta har påpeget, at det vil blive sværere at tiltrække elever til tjenerfaget, hvis de ikke kan være med hele aftenen.

Unge tjenerelever må igen arbejde til midnat

Tjenerelever under 18 år har været fanget i en ny lov, der forbød elever at arbejde, når restauranter havde allermest travlt. Det har 3F og Horesta nu fået ændret.

Årets Tillidsvalgte 2017.

Årets Tillidsvalgte 2017: Det er en helt fantastisk julegave

Der var stående bifald til fem seje tillidsvalgte, da de modtog æren og prisen som årets regionale tillidsvalgte i 3F.

Et lavere uddannelsesniveau, en højere ledighed og en anden mentalitet kan være forklaringen på at lidt flere nordjyder holder fast i at betale til efterlønnen.

Nordjyder er mest glade for efterløn

Nordjyder har holdt mere fast i efterløn end resten af landet de seneste fire år, viser nye tal fra 3F. Det skyldes uddannelsesniveau, siger professor. Men også ledighed og mentalitet kan spille ind.

En 46-årig, tidligere slikigrossist er tiltalt for afgiftssvindel i millionklassen.

Slik opbevaret mellem tis og rottefælder: Grossist tiltalt for snyd med afgifter

En betinget fængselsstraf samt betaling af erstatning og bøde på flere millioner kroner. Det kræver Nordsjællands Politi, at en tidligere slikgrossist bliver idømt. Manden nægter sig skyldig.

Der bliver over de næste fire år afsat 302 millioner kroner til blandt andet at bekæmpe husdyr-MRSA.

Ny aftale skal bekæmpe husdyr-MRSA og styrke beredskab

Der bliver over de næste fire år afsat 302 millioner kroner til blandt andet at bekæmpe husdyr-MRSA.

Virksomhedspraktik skal have et klart jobsigte i fremtiden, som det fremgår af regeringens udspil, sagde Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen torsdag morgen, da han var kaldt i samråd på baggrund af en artikel i Fagbladet 3F.

Minister: Regler om virksomhedspraktik skal ændres

Reglerne om virksomhedspraktik skal skrives om. Det slog beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i dag fast på et samråd, som han var indkaldt til efter en række kritiske artikler i Fagbladet 3F.

forsker_skift_forhandlingsmetode_i_det_offentlige

Forsker: Forny forhandlingerne i det offentlige

Det skaber problemer, når arbejdsgivere både sidder på budgetterne og på loven. Derfor bør der indføres helt nye måder at forhandle overenskomster på i det offentlige. Det mener post. doc. og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Laust Høgedahl.

​Movia er gået grundigt til værks og har ved alle stikprøver indhentet dokumentation fra vognmændene. For eksempel ansættelseskontrakter og de seneste tre måneders lønsedler for samtlige chauffører.

Flextrafik: Vognmænd knaldet i skærpet kontrol

Stikprøvekontrol af Movia-vognmænd, der kører flextrafik, viser, at kun 1 ud af 10 vognmænd har orden i løn- og arbejdsvilkår. To vognmænd er røget helt ud.