Gå til hovedindhold

Politikerne vil gerne have flere i folkepensionsalderen til at arbejde, og det kan arbejdsløshedskasserne hjælpe dem med. Derfor indfører Folketinget nu en skatterabat.

Morten Bødskov har haft travlt med corona, men får nu også tid til at sikre seniorer et nyt skattefradrag.
Arkiv / Ida Guldbæk Arentsen / billedbureauet Ritzau Scanpix

Danskere i folkepensionsalderen kan snart få et nyt skattefradrag. Hvis de er - eller bliver - seniormedlemmer i en a-kasse, så kan de trække kontingentet fra i skat.

Det foreslår skatteminister Morten Bødskov og alle Folketingets partier støtter idéen. Forslaget indgår som en del af en større pakke med forskellige lovforslag inden for skatteområdet.

I tre år har ældre kunnet blive seniormedlemmer af a-kasserne. Men i fjor besluttede Skattestyrelsen, at de ikke måtte trække kontingentet fra i skat. Det blev hårdt kritiseret i Fagbladet 3F af blandt andre Harald Børsting, der har været formand for regeringens seniortænketank.

Hjælp til jobsøgning

Nu kommer skattefradraget via en lovændring. Det kommer i første omgang knap 1.000 i folkepensionsalderen til gavn.

Seniorerne vil ikke kunne få dagpenge ved arbejdsløshed. Den mulighed stopper ved folkepensionsalderen. Det har Højesteret afgjort.

Men de vil kunne få hjælp til jobsøgning. De vil kunne deltage i aktiviteter arrangeret af deres a-kasse.

Attraktivt at arbejde

Skatteminister Morten Bødskov mener, at selvom man er oppe i årene, kan det sagtens være attraktivt at beholde sin tilknytning til arbejdsmarkedet og få hjælp til jobsøgningen.

- Det ønsker regeringen at understøtte. Derfor indfører vi fradragsret for medlemskontingentet til seniormedlemskab i arbejdsløshedskasser, skriver Morten Bødskov i en mail til Fagbladet 3F.

Ingen hindringer

Morten Bødskov tilføjer, at det ikke skal være regeringen eller Folketinget, der sætter hindringer i vejen for, at danskerne bliver længere på arbejdsmarkedet.

- Derfor er jeg glad for, at alt nu tyder på, at vi får det her forslag vedtaget af et bredt flertal i Folketinget, skriver Morten Bødskov.

Ved førstebehandlingen i Folketinget var der ingen partier, som talte imod forslaget.

Fradragsretten indføres med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2020.