Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

3F har onsdag eftermiddag kåret Årets Arbejdsplads. Det blev Kamstrup fra Stilling ved Skanderborg. - Kamstrup insisterer på at være en attraktiv arbejdsplads, lød begrundelsen blandt andet.

- I insisterer på at være en attraktiv arbejdsplads.

Sådan lød det fra 3F’s forbundsformand Per Christensen, da han onsdag eftermiddag afslørede Kamstrup som vinder af konkurrencen om at blive Årets Arbejdsplads 2019.

Kamstrup er en industrivirksomhed, der laver vand-, varme- og elmålere og printproduktion. Der er omkring 1.300 ansatte i Stilling, heraf cirka 290 timelønnede.

Ifølge 3F er Kamstrup en virksomhed, der investerer i de ansatte.

- Uddannelse og opkvalificering er vigtig i virksomheden. Blandt andet har man taget flere lærlinge, man tester for ordblindhed og tilbyder efterfølgende kurser i almene fag, ligesom man har et mål om at løfte de ansatte fra ufaglærte til faglærte, sagde Per Christensen ved kåringen, der fandt sted i DR Byen i forbindelse med 3F’s erhvervspolitiske konference, Vision Danmark.

Kamstrup skiller sig også ud ved, at de ansatte, ud over at have adgang til diverse velfærdsgoder og sundhedstiltag, også kan få efterset bisserne og få klippet lokkerne i virksomhedens egen “in-house” frisør og tandlæge.

Blandt Kamstrup-folkene var der stor glæde:

- Det er fedt, at vi blev valgt, vi er megaglade for vores arbejdsplads, og for at dommerne også kunne se det, sagde tillidsrepræsentant Anja Borg.

Kim Lehmann, administrerende direktør og CEO i Kamstrup takkede medarbejderne, dommerkomitéen og 3F. 

- Det er en kæmpe ære at blive indstillet, og at vi har vundet. Bare det at være blandt de tre sidste er en sejr, sagde Kim Lehmann.

Højt niveau

To andre virksomheder var med i opløbet om prisen, nemlig VVS-grossisten Saint Gobain/Brdr. Dahl, Randers, og Fibervisions, Varde, der laver fibre til blandt andet hygiejneindustrien.

I alt var cirka 100 virksomheder indstillet til konkurrencen i år, af deres egne medarbejdere.

Den ene af dommerkomiteens to eksterne dommere, administrerende direktør i Pensiondanmark Torben Möger Pedersen, fremhævede det høje niveau hos de tre virksomheder i finalen.

Derfor blev det også til en delt andenplads til Saint Gobain/Brdr. Dahl og Fibervisions.

Torben Möger Pedersen havde blandt andet hæftet sig ved virksomhedernes fokus på lærlinge og efteruddannelse.

- Investeringer i opkvalificering er positivt og helt nødvendigt, hvis vi fortsat skal kunne fremstille produkter og levere service af højeste kvalitet. Vi er afhængige af faglighed og innovation, som man finder i vores tre finalevirksomheder, sagde han.

- Derfor håber jeg, at I vil være en inspiration for andre.

Desuden er Bent Jensen, ejer og direktør i Linak på Als, med i dommergruppen, foruden 3F’s ledelse.

Det var 28. gang, at prisen som Årets Arbejdsplads blev uddelt.