Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

I dag mødes 315 unge til DM i Skills, hvor de skal dyste om at være den bedste til deres håndværk. Se den opgave, anlægsgartnere skal løse, her.

I en frostkold hal på Kold College i Odense har anlægsgartnereleverne Nicki Thim Rønn Sterup og Nikolaj Christensen Mondrup regnemaskinen og målebåndene fremme igen og igen.

- Er det en millimeter forkert, bliver det trukket ned til Skills, siger Nicki Thim Rønn Sterup.

De seneste to uger har de fået fri fra arbejde, så de istedet kan øve sig på at bygge en platform i tre niveauer med hegn og stensætning, så hver millimeter passer med opgavebeskrivelsen.

Men når slaget skal stå i slutningen af denne uge til DM i Skills i Herning, har de kun 21 timer i alt.

315 unge dyster inden for 42 fag

Her skal de to lærlinge hos henholdsvis Torneløkke og Anlægsgartner Jens Ravnholt A/S dyste mod fire andre makkerpar om, hvem der er de bedste lærlinge inden for anlægsgartneri i Danmark til Skills18.

Over 200 unge konkurrerer inden for 42 fag, der spænder vidt fra frisør over mediegrafiker til tagdækkere i messecenter Herning 18.-20. januar.

- Jeg glæder mig til det starter, men jeg er også rigtig nervøs. Jeg sidder derhjemme og planlægger og regner ud og måler for at sørge for, at der ikke er nogen fejl, når vi kommer til selve projektet, siger Nicki Thim Rønn Sterup.

Se makkerparrets forberedelser i videoen herover. I videoen herunder kan du se en animation af den platform, deltagerne skal bygge.