Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Strid om billige polakker er slut. Direktøren på Karstensens Skibsværft har sagt undskyld, og de knap 200 arbejdere på værftet er i dag gået i arbejde igen.

En strid om billig polsk arbejdskraft på Karstensens Skibsværft i Skagen truede i går med at udvikle sig, da alle 190 arbejdere på værftet nedlagde arbejdet.

Men her til morgen har de 190 arbejdere besluttet at genoptage arbejdet, efter at 11 polske arbejdere er blevet sat på standby af værftet, og direktøren for Karstensen Skibsværft, Tage Rishøj, har sagt undskyld.

Han havde i sidste uge sagt, at han ikke kunne finde danske arbejdere, der kunne arbejde en hel dag uden stimulanser, og det forargede de mange ledige SiD'ere i Skagen.

- Han sagde, at hans citater var taget ud af en større sammenhæng. Han har sagt undskyld og sat de polske arbejdere på stand by, derfor er sagen med værftet lukket, oplyser faglig sekretær i SiD Skagen, Morten Dahlberg.

Udstationeret

Stridens kerne er firmaet Steel Protection Poland, som Karstensens Skibsværft har hyret som underleverandør, og som med udstationeringsdirektivet i hånden har betalt de polske arbejdere 90 kroner i timen i forhold til de danske arbejdere, der skal have 140 kroner i timen.

- De skal bare have det samme i løn som danskerne. Så er de hjerteligt velkomne til at arbejde her, understreger Morten Dahlberg, der forgæves har prøvet at tegne overenskomst med Steel Protection Poland.

- Vi har stadig afsendt konfliktvarsel mod Steel Protection Poland, men nu må vi se, om de kommer og snakker med os. Jeg tror det ikke. De pakker nok sammen og prøver at finde et andet sted, hvor der ikke er nogen, der kæfter op, mener Morten Dahlberg.