Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Få dage efter vognmand Niels Laursen blev afsløret i at benytte illegale chauffører, mistede firmaet en stor kunde, og fire uger senere blev det erklæret konkurs.

Forbrydelse betalte sig ikke for Laursen Transport og Spedition ApS på Industrivej 5 i Padborg måtte dreje nøglen om, efter man blev afsløret i at bruge illegale chauffører.

To lastbiler fra Laursen Transport og Spedition Aps i Padborg blev kort før den tyske grænse stoppet med tre illegale rumænske chauffører lørdag den 1. maj 2004.

Den 4. maj mistede Laursen kontrakten med Trans Mar A/S, for hvem firmaet kørte med fisk til Spanien.

Den mistede kontrakt trak tæppet helt væk under Laursen Transport og Spedition Aps. Således erklærede Skifteretten i Gråsten den 28. maj firmaet konkurs.

På grund af konkursen har firmaet nu fået inddraget sine godstilladelser af Færdselsstyrelsen.

ITD-formand involveret

Trans Mar A/S er en del af H.P. Therkelsen koncernen, der er ejet af Mogens Therkelsen, som samtidig er formand for International Transport Danmark, ITD.

H.P. Therkelsen blev efter fadæsen med de rumænske chauffører, udelukket fra Dansk Transport og Logistiks konkurrence om at blive årets Transportvirksomhed.

Chaufførerne fortsatte arbejdet

De tre chauffører blev afhørt af grænsepolitiet og efterfølgende vist ud af landet.

Ifølge Lastbilmagasinet gik chaufførerne direkte fra spjældet over og satte sig i lastbilerne og fortsatte turen til Spanien, hvor en af chaufførerne blev set på Fisketorvet i Madrid.

Personkredsen omkring Laursen Transport og Spedition Aps er identisk med personkredsen omkring et andet firma: Laursen Transport og Consulting Aps, som ifølge Fagbladets oplysninger også har økonomiske problemer og er i likvidation.

SiD Padborg har 50.000 i klemme

Dagen inden de rumænske chauffører blev snuppet af grænsepolitiet indgik SiD Padborg et forlig med Niels Laursen for en anden chauffør, der havde fået for lidt i løn.

- Om fredagen, hvor de rumænske chauffører blev taget lørdag, indgik vi et forlig med Niels Laursen på et mæglingsmøde. Laursen ville betale 50.000. kroner, men de penge har vi aldrig set noget til, for så gik firmaet konkurs, fortæller Dieter Hansen, formand for SiD Padborg.

Han oplyser endvidere, at SiD Padborg i øjeblikket er i gang med tre til fire sager, der er sendt i Lønmodtagernes Garantifond efter Laursen Transport og Spedition Aps' konkurs.