xLajla 1-1600px

WEEKENDARBEJDE FORHINDRER MAHMOUD I AT SE SIN DATTER

På Nettos lager i Køge er der også sket noget de senere år. Alle skal løbe stærkere, fortæller 45-årige Mahmoud Hussain.

– Bemandingen er faldet fra 14 til 10 mand i min afdeling samtidig med øget arbejdsmængde. Da jeg startede i 2005 var arbejdsmiljøet godt. I dag kan vi umuligt løbe hurtigere. Der er brug for flere kollegaer, siger Mahmoud Hussain, der normalt aldrig er syg.

- Men for nylig var jeg væk i 14 dage med dårlig ryg. Det går ikke. Jeg skal holde 25 år endnu, siger Mahmoud Hussain.

Noget af det mest frustrerende har været de seneste syv år, hvor han arbejdede mandag til lørdag den ene uge og fire dage den følgende uge.

- Jeg skal normalt have min datter hver weekend, men det har jeg ikke kunnet, og det har gjort hende ked af det. Hun er otte år og forstår det ikke. Det påvirker også mig, siger han.

Han fortæller, at med hjælp fra 3F blev arbejdstiden i oktober ændret til fast fem dages uge.

- Det er helt vildt at have fri flere weekender i træk. Men jeg er ked af de mange weekender, hvor jeg gik glip af samvær med min datter, siger Mahmoud Hussain, der pakker ordrer på paller.

Kasper Reggelsen, kommunikationschef i Salling Group, understreger, at Nettos ledere hele tiden forsøger at handle på den konkrete feedback, som de får fra medarbejderne.

- Vi er meget opmærksomme på det, og vi kan derfor kun opfordre til, at alle fortsat taler med deres ledere, så vi kan sætte konkret ind, siger han.