Gå til hovedindhold
Tempoet i mange brancher som for eksempel inden for rengøring stiger og stiger. Og ved udbudsrunder bør der stilles krav til, hvor megen tid medarbejderne har til at løse opgaverne ordentligt, lyder det fra professor Andreas Holtermann.
FOTO: Arkiv / Polfoto

Vi er nødt til at have timer, man kan leve af, siger Tina Møller Madsen fra 3F Privat Service efter ny rapport. Den viser, at et stort antal ufaglærte er nødt til at have flere job for at klare sig.

Et voksende antal arbejdende fattige har de seneste år været et problem i Tyskland og andre lande i Europa. Nu er fænomenet kommet til Danmark.

Det vurderer Tina Møller Madsen, formand for 3F Privat Service, Hotel og Restauration.

Inden for rengøring, hotel og restaurationsbranchen findes der en stor gruppe, der er nødt til at have to eller tre job for at kunne klare sig. Mange af dem arbejder under 15 timer om ugen. Det viser en ny artikel publiceret i går af forskere fra FAOS - Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier ved Københavns Universitet.

- Det er netop, hvad vi oplever. Mange kan ikke leve af deres løn og er nødt til at have tre job, hvis det skal løbe rundt. Det er working poor, der er kommet til Danmark, siger Tina Møller Madsen.

Kan ikke få lån i banken

- Det har konsekvenser: Mange medlemmer kan ikke bare gå i banken og få et lån til en bil eller en bolig, fordi deres job med få timer ikke bliver set som fast beskæftigelse, siger gruppeformanden.

- Vi ser kontrakter på alt mellem nul og 15 timer, og det kan man simpelthen ikke leve af, siger Tina Møller Madsen

De ansatte kontrakter med lave timetal får desuden en gennemsnitligt lavere timeløn, hvilket forværrer problemet ifølge den videnskabelige artikel.

Usikkerhed får folk til at droppe krav

Fleksibilitet er et nøgleord, fastslår Ph.D.-studerende Jonas Felbo-Kolding, der er medforfatter til artiklen.

- Der er tegn på, at reguleringen giver arbejdsgivere mulighed for at opnå større fleksibilitet ved at ansætte flere medarbejdere på få og variable timer. De variable arbejdstider kan samtidig medføre, at de ansatte stiller færre krav. Men de bliver måske også mindre engagerede i arbejdspladsen, siger Jonas Felbo-Kolding.

Det lave timetal findes især blandt de unge. Inden for hotel og restauration er 68 procent af dem, der arbejder under 15 timer om ugen, unge.

Udviklingen kalder på handling, mener Tina Møller Madsen.

- Det ligner mere og mere Tyskland og Sydeuropa, hvor man gør rent for 10 Euro eller mindre i timen. Beskæftigelsen er blevet udhulet, og man er selv nødt til at forsøge at stykke arbejde sammen af forskellige job. Derfor må vi kræve at få timer, man kan leve af, siger Tina Møller Madsen.