Gå til hovedindhold
Hver 12. kvinde på arbejdsmarkedet har oplevet at blive slået, sparket, spyttet på eller på anden måde voldeligt overfaldet, mens de var på job.
FOTO: Arkiv / Polfoto

Dobbelt så mange kvinder som mænd har oplevet vold eller trusler på deres arbejde, viser ny undersøgelse. Alle skal kunne gå på arbejde uden at sætte livet på spil, siger 3F.

Det er farligere at være kvinde på arbejdsmarkedet, end det er at være mand. I hvert fald når det kommer til at løbe ind i vold og trusler på jobbet.

Det viser nye tal fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

I en undersøgelsen blandt 50.000 beskæftigede danskere svarer 8,6 procent af kvinderne - svarende til hver 12. kvinde -  at de har været udsat for fysisk vold på arbejdspladsen inden for det seneste år. Kun 3,4 procent af mændene svarer det samme. Det skriver Magasinet Arbejdsmiljø.

Det er især på arbejdspladser, hvor man arbejder med mennesker, at der er stor risiko for at blive ramt af vold. Derfor kan en del af forklaringen på, at særligt kvinder udsættes for vold på jobbet, skyldes, at de ofte arbejder i omsorgssektoren med patienter, klienter og elever.

Vold rammer begge køn hårdt

Ifølge psykolog og ph.d. fra Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning, Lars Peter Andersen, er det meget forskelligt, hvordan vold og trusler på arbejdspladsen påvirker den enkelte. Mens nogle kommer sig hurtigt over oplevelsen, får andre stærke reaktioner, som kan vare i lang tid. Og det er uafhængigt af, hvilket køn man har.

– Man kan blive bange for, om det sker igen, få ondt i maven, hjertebanken, svedeture, søvnbesvær og angst. Hos nogle kan det udvikle sig til depression, stress eller PTSD. Jo hyppigere man er udsat for vold og trusler, desto større er risikoen for voldsomme reaktioner, siger han til Magasinet Arbejdsmiljø.

Ifølge Lars Peter Andersen er konsekvensen af at være på en arbejdsplads med høj risiko for vold og trusler afhængig af, hvilken støtte de ansatte på stedet kan forvente:

– Det er vigtigt at have en tydelig og nedskreven politik. Er man ikke enige om, hvad der er vold og trusler, så kan man som ansat tro, at man er den eneste, der er udsat, og tænke ’det er bare mig, der ikke kan finde ud af det’, siger Lars Peter Andersen.

Han fremhæver, at er man udsat for vold på arbejdspladsen, er det vigtigt med støtte ovenfra:

- Vi ved, at risikoen for at få belastningssymptomer efter en hændelse med vold eller trusler kan mindskes, hvis man har en leder, som er støttende og tager hånd om hændelsen, siger Lars Peter Andersen.

3F: Slå hårdt ned på vold og trusler på jobbet

Hos 3F ærgrer forbundssekretær Søren Heisel sig over, at så mange kvinder skal opleve vold og føle sig truet, når de passer deres arbejde.

- Kvinder er mere udsatte end mænd, når det handler om vold og trusler - både i og uden for hjemmet. Det kan vi som samfund ikke leve med. Alle skal kunne gå på arbejde uden at sætte livet på spil, siger Søren Heisel, forbundssekretær og ligestillingsansvarlig hos 3F. 

Han opfordrer til, at undersøgelsens resultater bliver taget alvorligt både politisk, men også ude i virksomhederne.

- Det er en situation, vi skal tage meget alvorligt og en kultur, vi må slå hårdt ned på. I sidste ende er det arbejdsgivernes ansvar at sikre, at der på alle arbejdspladser er et psykisk og et fysisk arbejdsmiljø med fravær af trusler og vold.