Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Skatteudvalget har vedtaget at bakke op om en såkaldt forståelsestekst, som skal gøre det sværere at ansætte illegale indvandrere.

Skat, Politiet og Arbejdstilsynet ved en razzia mod illegal arbejdskraft.

Virksomheder får sværere ved at ansætte illegale indvandrere.

Skat skal nemlig gøre en større indsats for ikke at udstede skattekort til folk, der opholder sig illegalt i Danmark. Og bliver virksomhederne snuppet i at snyde, bliver de straffet hårdere. Det skriver Avisen.dk.

Det sker, fordi skatteudvalget netop har vedtaget at bakke op om en såkaldt forståelsestekst. Regeringspartierne er gået med til aftalen efter pres fra Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Dansk Folkeparti.

Sådan lyder det fra en tilfreds Mattias Tesfaye, der er Socialdemokratiets ordfører for social dumping.

- Skatteministeren var ikke i sig selv gået med til en stigning i bøderne. Vi har været meget enige med DF i, at bøderne skal stige, og at der ikke skal udstedes skattekort til illegale indvandrere, siger han til Avisen.dk.

Bødesatsen skal sættes op, da det nuværende bødeniveau ikke er afskrækkende nok for de virksomheder, der snyder, mener han.

- Det er unfair og umuligt at konkurrere med for de lønmodtagere, der skal arbejde på en overenskomst, og umuligt for de virksomheder, der prøver at overholde loven, siger Mattias Tesfaye til Avisen.dk.

I dag får virksomhederne som tommelfingerregel bøder på 10.000 kroner, hvis de har medarbejdere uden arbejdstilladelse, forklarer Mattias Tesfaye.

Ifølge ham er der nogle, der ligefrem spekulerer i at snyde ved at beregne risikoen for at blive taget i forhold til bødens størrelse. Stod det til ham, ville det derfor være på sin plads at sætte bøderne op til det dobbelte.

Da den illegale arbejdskraft kan være konkurrenceforvridende, er det nødvendigt at slå hårdt ned på dem, der overtræder loven, mener De Konservatives skatteordfører, Anders Johansson.

- Det er selvfølgelig uacceptabelt, hvis virksomheder ansætter illegal arbejdskraft. Vi har et rigtig stort problem i Europa med illegale immigranter, så det må selvfølgelig ikke være sådan, at der opstår et parallelt arbejdsmarked ved siden af det officielle, siger han til Avisen.dk.

Mens bødesatserne tidligst bliver sat op fra juli, bliver forslaget om at ændre Skats procedurer ikke en realitet i 2018, erkender Mattias Tesfaye.

- Det skyldes, at det kræver, at der bliver udviklet nye it-systemer hos Skat. Vi har accepteret, at det ryger lidt ned i opgavekøen mod, at det bliver løst. Det er bedre end ingenting, selvom det ikke var det, jeg drømte om, siger han til Avisen.dk.