Gå til hovedindhold

Ledige skal opleve mindre bøvl og bedre hjælp, når de skal tilbage på arbejdsmarkedet, mener den 51-årige maskinoperatør Piet Nunnegaard fra Nivå.

- Jeg ville ønske, at jobcentrene var mere fremme i skoene for at hjælpe folk i arbejde, siger 3F’eren Piet Nunnegaard.
Privat

Vil jobcentret kunne hjælpe mig, hvis jeg ender som arbejdsløs?

Det spørgsmål vil 3F’eren Piet Nunnegaard gerne have svar på op til folketingsvalget 5. juni. Han efterspørger et større politisk fokus på de ledige, som han ikke mener får nok hjælp til at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

- Jeg ville ønske, at jobcentrene var mere fremme i skoene for at hjælpe folk i arbejde, siger Piet Nunnegaard, hvis kone flere gange har stået uden job og derfor været afhængig af hjælpen fra jobcenteret.

- Hver gang tænker jeg, om vi skal gå fra hus og hjem. Jeg er tryghedsnarkoman, så jeg kan godt lide at vide, hvad jeg har at leve for, siger Piet Nunnegaard. Han langer ikke ud efter sagsbehandlerne, men i stedet deres arbejdsforhold med for mange sager til for få hænder.

“Det sidder stadig i mig”

Piet Nunnegaard arbejder i dag som maskinoperatør på Post Nords Postterminal i Høje-Taastrup. Men han er nervøs for, at det en dag er ham, der står på jobcentret og ikke kan blive hjulpet videre.

- Jeg har levet af kontanthjælp i 1990’erne. Det sidder stadig i mig, siger Piet Nunnegaard.

Derfor vil han gerne vide, hvad politikerne vil gøre for at sikre smertefrie jobcenterbesøg og ledighedsperioder.

- Det er ikke satserne, der er noget i vejen med. Jeg kunne godt leve med små ydelser, hvis jeg bare vidste, at det kun var i en kort periode. Men jeg ved jo ikke, om det varer to måneder eller ét år, siger 3F’eren.

Fagbladet 3F har tidligere skrevet om, hvordan ledige udvikler angst og depression som følge af behandlingen i jobsystemet. Ifølge eksperter skyldes det, at medarbejderne på jobcentrene er pressede, og at politikerne har opstillet mange regler og for høje krav om dokumentation til de ledige.

3F’ernes valg: Under valgkampen giver Fagbladet 3F ordet til 3F’s medlemmer og spørger, hvad de synes er vigtigt at sætte fokus på i valgkampen. Vær med: Skriv til os på Facebook, Instagram eller til fagbladet@3f.dk. Du må også meget gerne indsende en video med dit synspunkt.