Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Den danske vindmøllegigant Vestas vil skære i antallet af medarbejdere. Det drejer sig blandt andet om 180 timelønnede primært fra fabrikken i Lem.

- En katastrofe for dem af vores medlemmer, som mister jobbet, lyder det fra 3F i kølvandet på nye massefyringer fra Vestas.

Vindmølleproducenten vil afskedige 400 medarbejdere, de fleste er i Danmark.

Det oplyser Vestas i en pressemeddelelse mandag.

Afskedigelserne vil primært ramme dem, der er ansat i Danmark. Et begrænset antal vil ramme nogle af vindmølleproducentens lokationer i resten af Europa.

Det drejer sig blandt andet om 180 timelønnede primært fra fabrikken i Lem, oplyser Vestas til Fagbladet 3F.

Koncernledelsen i selskabet går samtidig 10 procent ned i løn indtil årets udgang.

Virksomheden oplyser, at virksomheden af en række grunde stopper en række igangværende projekter for at stå stærkere fremadrettet:

- Vestas skal tilpasse sin teknologiske udvikling for at sikre, at vi bygger de rigtige løsninger til at imødegå disse ændringer, såvel som den kompleksitet, vi står over for i handelskrig, told, ændrede industristrukturer og senest en global pandemi, lyder det fra vindmølleproducenten.

Størstedelen af afskedigelserne rammer i Aarhus og Lem, fordi en række projekter derfra bliver stoppet, fremgår det af meddelelsen. I Aarhus sidder ledelsen og en række administrative funktioner, mens der er produktion på fabrikken i Lem.

En katastrofe

Formand for 3F Ringkøbing-Skjern, Henning Boye Christensen, er meget bekymret over udmeldingen:

- Det er en katastrofe for dem af vores medlemmer, som mister jobbet. Det er absolut ikke fordi, at det flyder om sig med jobannoncer for tiden her i vores område. Verden ser jo slet ikke ud som for halvanden måned siden, siger han.

Henning Boye Christensen spår en svær tid for de 3F’ere, som bliver fyret i Lem:

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det bliver en rigtig træls periode, indtil der er sat navne på dem, der bliver berørt. Jeg er desværre også bange for, at mange kommer til at skulle væbne sig med tålmodighed i forhold til at finde et andet job.