Gå til hovedindhold

3F Holstebro holdt torsdag uddannelsesdag i fællesskab med erhvervsuddannelserne. Formålet var at skabe opmærksomhed om uddannelserne blandt de unge. Arrangementet var en kæmpe succes, mener Flemming Sørensen, formand for 3F Holstebro.

I stedet for bare at fortælle hvordan uddannelserne og fagene foregår, byggede murerne eksempelvis en mur og kokkene lavede pindemadder.
Foto: Jens Bach

Der var et stort fremmøde torsdag, da 3F Holstebro i samarbejde med de tekniske skoler holdt uddannelsesdag for unge i Holstebro Kommune og Struer Kommune. Alle 9. og 10.-klasses elever i de to kommuner var inviteret til at deltage, sammen med 9. og 10.-klasserne på efterskoler og friskoler.

Dagen gik ud på at fremvise de erhvervsuddannelser, 3F er en del af, til de mange unge mennesker, der til næste år skal vælge deres næste uddannelsesvej.

De unge forklarer

Som noget specielt var pladserne på uddannelsesdagen bemandet af unge, der allerede går på en af de mange erhvervsuddannelser. Det er et forsøg på at tale mere i øjenhøjde med de unge, der kunne overveje en erhvervsuddannelse.

- Det er 10 gange bedre, at det er unge, der står ved posterne. Der var to unge per uddannelse, og de var bare friske og skarpe hele vejen igennem. Det var eksempelvis to unge piger, der stod ved mureruddannelsen. Det overraskede mange. Selvom der blev spurgt i øst og vest, svarede de bare på det lige så hurtigt, som spørgsmålene kom, siger formanden for 3F Holstebro, Flemming Sørensen.

Han er da heller ikke i tvivl om, at de unge, der mødte op til arrangementet, fik rigtig meget ud af dagen i dag. Specielt er han glad for, at 3F Holstebro kan være med til at gøre flere unge bekendte med erhvervsuddannelserne.

- De, der ikke lige har en mor eller far, der er faglært, har fået øje på noget, de ikke nødvendigvis har set eller hørt om før. Det har været en kæmpe succes, siger han.

Engagementet fejlede intet

Selvom erhvervsuddannelserne til tider kan have et lidt broget ry, er der ingen tvivl om, at de unge tog rigtig godt imod det, de fik set og hørt i dag.

- Der var et kæmpe engagement. Jeg tror, at mange fandt ud af, hvad det vil sige at være en murer eller en kok. Vi havde også en fantastisk stand, hvor man kunne lege med minirobotter. Det er fedt også at kunne vise den side frem, siger Flemming Sørensen.

Til uddannelsesdagen var der forhåndstilmeldt 640 skoleelever og 100 FVU-elever. Dertil kom der en del efterskole- og friskoleelever. Arrangementet fandt sted på 3F Holstebros græsplane. Her var der slået store telte op, som repræsentanterne for uddannelserne befandt sig i. Ifølge formanden vil en forsigtig vurdering lyde på 1.100 unge, der mødte op på plænen i Holstebro i dag.

- Vi vil gerne være ansvarlige og hjælpe med at finde alle de faglærte, der mangler, ved at gøre opmærksom på vores spændende uddannelser. Det tror jeg på, at vi har hjulpet med i dag. Jeg kan til gengæld ikke sige, om vi vil holde det igen. Vi har ikke gjort op, hvad det har kostet sammenlagt endnu, men det er mange penge, siger Flemming Sørensen.