Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 146 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 147 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 148 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: field_partner i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).

Efter weekenden kan seks kokke og tjenere kalde sig fagets dygtigste, da Årets Kok og Årets Tjener for 27. gang blev kåret. "Næste gang er det guld," siger bronzevinder, kokken Kristoffer Ringsing.

Kristoffer Ringsings kollega fra Restaurant Ti Trin Ned udmækede sig også ved Årets Tjener 2018 - og det skyldes chefernes opbakning, mener han.
FOTO: Henning Bagger/Scanpix

På seks timer og 25 minutter skulle 10 kokke ud fra en hemmelig kasse med råvarer kreere en tre-retters menu til 10 personer til konkurrencen Årets Kok 2018, der i weekenden fandt sted i Herning.

Dessertens ingredienser kendte finalisterne i forvejen, mens kassen bød på stenbider og jomfruhummer, lammesaddel, nyrer og brisler.

Den opgave løste Jesper Dams Hansen fra Restaurant Babette i Vordingborg bedst, så han nu kan kalde sig Årets Kok 2018.

For 25-årige Kristoffer Ringsing fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia var det første gang, han var med. Selvom debutanten blev belønnet med en bronzemedalje, så er det en “speciel” oplevelse at vinde bronze, når man går efter guldet, påpeger den unge kok.

- Men man må også være realistisk. Vi havde sat os et mål om at være i top-tre, og man skal være et skarn, hvis man ikke er taknemmelig for at have opnået sit mål.

Fredericia-restaurant tager medaljer i begge discipliner

Samtidig udmærkede Kristoffer Ringsings arbejdsplads, Michelin-restauranten Ti Trin Ned, sig ved, at deres ansatte tog medaljer i både Årets Kok og Årets Tjener. Mens Kristoffer Ringsing vandt bronze, vandt hans kollega Karina Grand Kannegaard sølv i tjener-disciplinen.

- Mette og Rainer (Gassner, ejere af Restaurant Ti Trin Ned, red) har været nogle gode støtter og trænere. Og de er selv nogle konkurrencemennesker, så det ligger i kortene, at vi går til konkurrencer med deres hjælp, siger Kristoffer Ringsing.

Han har den seneste tid trænet cirka 30 timer om ugen udover den almindelige arbejdstid. Og når man træner så hårdt, så går man ”selvfølgelig” efter guldet, påpeger Kristoffer Ringsing. Derfor er han sikker på, han også er med igen næste år:

- Og så vinder vi, tilføjer han.

Fjerde gang er lykkens gang

Og tilsyneladende kan det betale sig ikke at give op.

Sådan forholder det sig i hver fald for den 26-årige tjener Nicolai Martens fra Kong Hans Kælder i København. Han kan kalde sig Årets Tjener 2018 efter konkurrencen i Herning. Nicolai Martens blev udlært i 2011 og har tre gange tidligere deltaget i finalen i Årets Tjener. Sidste år vandt han sølv.

For to år siden vandt han desuden den europæiske tjenerkonkurrence Coupe Georges Baptiste og kunne dermed kalde sig den bedste tjener i Europa i 2016.

LÆS MERE: Dansk tjener er ny Europamester

Det er 27. gang konkurrencen Årets Kok og Tjener blev afholdt af arrangørerne Horesta og 3F.