Michelinstjerner er blevet uddelt efter restaurantlukninger under corona-epidemien. Men det er stadig under halvdelen, der har tegnet overenskomst for deres medarbejdere.
Danmark har fået fire nye michelinrestauranter, men ud af dem er der kun én restaurant, der også kan prise sig af at have overenskomst for deres kokke og tjenere.
Den er nyåbnet, ligger på toppen af Hotel Alsik i Sønderborg og hedder Syttende.
- Det betyder meget for mig, mit personale på Syttende og hele Hotel Alsik, sagde gastronomisk chef Jesper Kock under prisuddelingen.
Det er fortsat under halvdelen – 10 ud af 26 – af de danske michelinrestauranter, der også har overenskomst.
Det ærgrer John Frederiksen, næstformand for 3F’s gruppe for Privat Service, Hotel og Restauration:
- De restauranter, der modtager michelinstjerner, er forbilleder for mange, og så er det bare så vigtigt, at michelinrestauranterne går foran med et godt eksempel, siger han.
- Derfor har jeg også stor ros til de ti restauranter, der viser, at man godt kan lave mad i verdensklasse og samtidig have ordnede forhold.
Flere restauranter steg også i graderne hos Michelinguiden. Restaurant Noma fik tre stjerner, mens Kong Hans Kælder, der også har overenskomst, fik to stjerner.
Disse restauranter har både michelinstjerne og overenskomst:
EN STJERNE:
Syttende, Hotel Alsik, Sønderborg
Formel B, København
Kokkeriet, København
Marchal, Hotel d’Angleterre, København
Søllerød Kro, Holte
Slotskøkkenet på Dragsholm Slot, Hørve
Ti Trin Ned, Fredericia
TO STJERNER:
Kong Hans Kælder, København
AOC, København
Henne Kirkeby Kro, Henne