Gå til hovedindhold

Regeringen og sundhedsmyndighederne skærper corona-restriktionerne i 18 kommuner. Forsamlingsforbuddet sænkes fra 100 til 50 personer, og caféer og barer skal lukke klokken 24.

Indehaver Dennis Batak (tv.) bag baren i Cafe Fuglereden i København. Han ærgrer sig over, at han i den kommende tid igen skal sige farvel og tak til kunderne klokken 24.
arkiv

Værtshusejer Dennis Batak ærgrer sig over de nye corona-restriktioner, regeringen har præsenteret mandag.

- Jeg har fuld forståelse for afstandskravene, at vi skal vise hensyn til hinanden og bruge håndsprit. Men det er ulogisk at lukke caféer og barer tidligere, siger Dennis Batak, der har ejet Café Fuglereden i Københavns nordvestkvarter i 22 år.

På et pressemøde mandag orienterede regeringen, sundhedsmyndighederne og borgmestrene i København og Odense om de skærpede tiltag, der gælder fra i dag og 14 dage frem og kommer til at omfatte Odense, København og 16 kommuner i hovedstadsområdet.

Forsamlingsforbuddet sænkes fra 100 til 50 personer, og caféer, barer og lignende, der før måtte have åbent til klokken 2, må de kommende to uger kun holde åbent til klokken 24.

-  Jeg må i forvejen ikke lukke flere mennesker ind efter klokken 23. Om de mennesker smutter klokken 24 eller klokken 2 om natten, gør ikke smittetallet anderledes, mener Dennis Batak fra Café Fuglereden.

Værtshusejeren kunne mærke det direkte på omsætningen, da Café Fuglereden tidligere i år fik lov til at holde åbent til klokken 2 om natten. Derfor er han ærgerlig over igen at skulle lukke ved midnat.

- Det er en kæmpe omkostning. Jeg er meget uenig i myndighedernes beslutninger om lukketider. Jeg synes ikke, det er i orden, siger Dennis Batak.

København og Odense hårdt ramt

Baggrunden for de nye restriktioner er en stigning i antallet af smittede med corona-virus.

Det seneste døgn er der konstateret 230 nye tilfælde af corona-virus i Danmark, og 29 personer er indlagt på et sygehus med den frygtede virus, der har spredt sig til 82 af landets 98 kommuner.

Værst står det til i København og i Odense, hvor der er konstateret henholdsvis 53 og 19 nye tilfælde på et døgn.

- Vi står i den mest bekymrende situation i forhold til smitte siden foråret. Vi kan nå at rette op på det, men det kræver, at vi sætter ind nu, målrettet og lokalt, og det kræver, at vi alle sammen udviser samfundssind, sagde sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde mandag eftermiddag.

3F: Rigtig uheldigt

I fagforbundet 3F er der også bekymring over begrænsningerne i barer og caféers åbningstider.

- Det er rigtig uheldigt for branchen og vores medlemmer, som arbejder i den. Men sundheden må komme før alt andet, siger gruppeformand Tina Møller Madsen, 3F Privat Service, Hotel og Restauration (PSHR).

Hun er bekymret for, hvordan hotel- og restaurationsbranchen skal klare sig igennem corona-krisen.

- Den bekymring har jeg haft længe. Men hvis sundhedsmyndighederne og ministeren mener, at der behov for disse lokale tiltag for at forhindre smittespredning, er det det, som må til, siger Tina Møller Madsen.