Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Ifølge whistleblowere har HR-chefen i Uber systematisk afvist interne klager over racediskrimination.

Uber er ramt af endnu en uheldig sag.
Scanpix / Thomas Lekfeldt

Ubers HR-chef, Liane Hornsey, er tirsdag trådt tilbage fra sin stilling hos den amerikanske samkørselstjeneste.

Det oplyser administrerende direktør Dara Khosrowshahi.

Fratrædelsen sker i kølvandet på en undersøgelse af, hvordan HR-chefen har håndteret påstande om racediskrimination i selskabet.

Anonyme whistleblowere har ifølge nyhedsbureauet Reuters anklaget Hornsey for systematisk at have afvist interne klager over racediskrimination.

Liane Hornsey, der har haft rollen som HR-chef hos Uber i 18 måneder, har ellers været en af selskabets fortalere for mangfoldighed.

Administrerende direktør Dara Khosrowshahi har ikke givet nogen årsag til Hornseys tilbagetræden, men i en mail til medarbejderne roser direktøren HR-chefen og kalder hende "utrolig talentfuld, kreativ og hårdtarbejdende".

I en mail til sit hold i HR-afdelingen skriver Liane Hornsey, at hendes exit "kommer en smule ud af det blå for nogle af jer", men at hun har "tænkt på det i et stykke tid". Hun giver ingen yderligere grund til sin opsigelse.

/ritzau/