Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

En stor opsparing i lærlingefond skal nu sendes til virksomheder for at sikre flere praktikpladser.

Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Regeringen og arbejdsmarkedets parter fordeler et overskydende beløb på 5,4 milliarder kroner til danske virksomheder for at sikre flere praktikpladser.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet torsdag aften.

Pengene kommer fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB), hvortil private og offentlige arbejdsgivere betaler et bidrag, der finansierer flere praktikpladser for erhvervsuddannelserne.

- Vi er her til aften blevet enige om en efter vores mening rigtig god trepartsaftale, som tilfører 5,4 milliarder, som skal bruges til at holde hånden under lærlinge og elever og skal skabe nye elevpladser, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) på et pressemøde.

De overskydende penge skyldes, at staten har opkrævet for mange penge fra arbejdsgiverne i AUB-bidrag. Det er dermed virksomhedernes egne penge, der er fordelt.

Ved udgangen af 2020 forventes der således en opsparing på omkring 5,4 milliarder kroner i AUB.

 

Regeringen har derfor sammen med arbejdsmarkedets parter nu fundet en måde at bruge de overskydende penge til at sikre flere lærlingepladser.

Parterne er blevet enige om en løntilskudsordning, så de virksomheder, der indgår nye uddannelsesaftaler i løbet af 2020, kan få dækket op til 90 procent af udgifterne.

For eksisterende aftaler får virksomheder dækket 75 procent af lønnen.

Derudover skal arbejdsgivere, der har elever og lærlinge, i højere grad kompenseres for deres udgifter resten af året.

- Det er alt sammen for at tilskynde til, at virksomhederne derude bliver ved med at rekruttere lærlinge og elever, så coronakrisen ikke betyder, at vi om nogle år står og mangler uddannet arbejdskraft, siger Peter Hummelgaard.

Den nye aftale er vigtig for de unge, mener 3F.

- Coronakrisen har betydet, at rigtig mange unge har mistet deres praktikplads. Det sker oven på en periode, hvor der i forvejen var mangel på praktikpladser. Med den nye aftale har vi først og fremmest gjort det mere attraktivt for virksomhederne at fastholde eksisterende lærlinge og ansætte nye, siger 3Fs formand Per Christensen.

- Et meget favorabelt løntilskud på 90 pct. til virksomheder, der ansætter lærlinge på ordinære aftaler efter 1. maj, betyder, at det nu kun er virksomhedernes villighed og attitude, der står i vejen for oprettelse af nye praktikaftaler, siger Per Christensen.

Elever og lærlinge under erhvervsuddannelserne er hårdt ramt af coronakrisen, hvor antallet af praktikaftaler er styrtdykket med 80 procent i forhold til samme periode sidste år. Samtidig skal flere end 14.000 erhvervsskoleelever søge praktikplads her til sommer, mens mange virksomheder og enkelte brancher stadig er helt i knæ, økonomisk, pga. coronakrisen

3F ønsker dog fortsat at forbedre vilkårene for lærlinge i skolepraktik.

- I 3F havde vi også gerne set en højere ydelse til de lærlinge og elever, som gennemfører en del af deres erhvervsuddannelse i skolepraktik pga. manglen af praktikpladser i virksomhederne. Det blev der desværre ikke enighed om i denne omgang, så jeg vil opfordre arbejdsgiverne til at se lidt frem i tiden, indtil næste forhandlingsrunde. Alle erkender, at vi har brug for flere faglærte i de kommende år, derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at mindske frafaldet på erhvervsuddannelserne og få en endnu større søgning fra de unge, siger Per Christensen.