Gå til hovedindhold

Skatteministeriets departementschef har efter en måneds arbejde på sin sommerhusgrund i Rørvig pludseligt søgt om en byggetilladelse, selvom han tidligere har forklaret, at det var unødvendigt.

Jens Brøchner har siden 2012 været departementschef i Skat.
Dennis Lehmann/Ritzau Scanpix

Den omdiskuterede departementschef i Skatteministeriet, Jens Brøchner, bliver ved med at træde i kviksand.

Efter i hvert fald en måneds byggeri på sit sommerhus i Rørvig - og efter onsdag at forklare gennem sin advokat, at der ikke var brug for en byggetilladelse - har departementschefen nu pludseligt søgt om tilladelse til at bygge alligevel.

Det viser en aktindsigt fra Odsherred Kommune, som Ekstra Bladet har fået.

Af aktindsigten fremgår det, at Jens Brøchner tirsdag i al hast baksede en håndskreven fuldmagt sammen til sin kone, så hun kunne søge om byggetilladelse.

Jens Brøchner skriver i en mail til Ekstra Bladet, at "der ikke er noget juridisk krav" om at søge byggetilladelse. Men han gør det "for at gå med livrem og seler".

Kommune utilfreds

Det er Odsherred Kommune dog ikke nødvendigvis enig med ham i. Departementschefen opfører nemlig efter eget udsagn et “anneks til lejlighedsvist ophold.”

- Hvis vi havde fået noget ind med den ordlyd, så vil min umiddelbare vurdering være, så kræver det som udgangspunkt en tilladelse, siger byggesagschef Pia Nielsen til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Det er også derfor, at vi langt hellere så, at folk søger om tilladelse, inden de går i gang med at bygge noget som helst. Eller i det mindste spørger os, siger hun.

Ulovlig arbejdskraft

Fagbladet 3F kunne tirsdag fortælle, at opførelsen af annekset blev udført af et litauisk byggefirma uden overenskomst. Et firma, som heller ikke har været registreret i RUT-registeret (Register over Udenlandske Tjenesteydere), hvilket ellers er lovpligtigt, når udenlandske firmaer arbejder for virksomheder eller privatpersoner i Danmark.

Ifølge 3F blev de litauiske håndværkere aflønnet i kontanter og boede i sommerhuset, mens arbejdet stod på.

Jens Brøchner afbrød samarbejdet med firmaet, da han blev konfronteret med sagen af Fagbladet 3F.

Skatteminister Morten Bødskov har tidligere været ude at sige, at han ikke er tilfreds med sin departementschefs håndtering af sagen, men at den på daværende tidspunkt ikke vil få konsekvenser for Jens Brøchner.