Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Notice: Undefined index: und i fagbladet_3f_preprocess() (linje 130 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).
  • Warning: array_map(): Argument #2 should be an array i fagbladet_3f_preprocess() (linje 131 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/template.php).

S-regeringen og de andre partier forhandler i dag om fase to af genåbningen af Danmark, hvor der er lagt op til en genåbning af blandt andet landets hoteller, caféer og restauranter. Men man skal ikke sælge skindet, før bjørnen er skudt, mener direktør for hotelkæde.

- Det er skrækkeligt. Det er ganske forfærdeligt ikke at være i gang, siger hotelchef for Montra Skaga i Hirtshals, Sarah Jane Routledge.
Claus Bjørn Larsen

Corona-krisen har sat sig dybe spor i specielt hotel- og restaurationsbranchen.

Flere har været nødsaget til at erklære sig konkurs, og de tilbageværende virksomheder har talt hver en krone på kistebunden.

Derfor er der nu også stor glæde at spore i branchen, efter statsminister Mette Frederiksen onsdag i et interview offentliggjorde, at regeringen håber på, at caféer, restauranter og hoteller efter knap to måneder endelig kan lukke op for gæster igen.

Den glæde føler administrerende direktør for hotelkæden Montra Hotels, Thomas Weifenbach Jensen, også - men de seneste måneders usikkerhed har gjort indtryk. Han er optimist, men “forsigtig optimist”, som han forklarer det.

- Den sidste tid har lært mig, at tingene kan ændre sig fra dag til dag. Det, som var gældende regler i dag, er det ikke i morgen. Så jeg har også sagt, at jeg ikke vil gøre noget overilet, som kan skade os på længere sigt. Når vi får klare udmeldinger, så bruger vi hellere en ekstra dag på at gøre klar til gæster end at hive dem ind med det samme, siger Thomas Weifenbach Jensen og fortsætter:

- Men vi er klar, det er vi. Hvis vi får at vide, vi kan åbne - hvis det er forsvarligt for vores gæster, medarbejdere og vores økonomi, så rykker vi med det samme. Det er bare for tidligt at løfte armene i begejstring allerede. For det første åbner vi til en tom ordrebog, for det andet ved vi ikke, i hvilken grad vi kan åbne. Hvis det nu kun er 20 procent af vores normale drift, så ved vi slet ikke, om det er økonomisk forsvarligt for os at åbne endnu, siger han.

Utålmodig og spændt

Hotelchefen for Montra Skagas hotel i Hirtshals, Sarah Jane Routledge, er også forsigtig, omend hun er en tand mere optimistisk end sin direktør og muligvis også mere utålmodig. 

- Jeg er ikke lige så skeptisk, men meget spændt på, hvad der sker. Jeg savner alt liv her - mine kollegaer, vores gæster - jeg er meget utålmodig. Vi vil så gerne bare i gang igen. Lige nu er jeg den eneste på hotellet, alle andre er hjemsendt. Det er skrækkeligt. Det er ganske forfærdeligt ikke at være i gang. Selvom vi stadig ikke ved, hvordan meldingen fra statsministeren kommer til at lyde, så er jeg allerede begyndt at lufte ud på hotellet, siger Sarah Jane Routledge. 

Hun understreger dog, at de kun åbner, når de er sikre på, det er fuldt forsvarligt for både gæster og ansatte, og Sarah Jane Routledge har allerede igangsat flere nye tiltag, der skal sikre, at smitterisikoen bliver så lav som overhovedet muligt. 

Efter værelser har været brugt, vil de lade dem stå tomme i 48 timer efterfølgende. De har altid haft håndsprit på toiletterne, men nu kan man også finde det i receptionen og andre steder, og ligesom dagligvarebutikkerne har de lavet striber på gulvet, så folk holder afstand.

- Vi har også snakket om at lave lækre morgenmadsposer, man kan tage med op på værelset og spise, så man kan være alene. Det bliver anderledes, men det bliver også spændende. Vi får virkelig rystet posen her, og hvem ved, måske lærer vi en masse nye ting, vi kan tage med videre, siger hotelchefen.

Stadig brug for økonomisk hjælp

Selvom det nu ser ud til, at Danmark så småt er på vej til at lukke op for flere grene af samfundet, er der dog stadig brug for en hjælpende hånd.

Administrerende direktør for Montra Hotels, Thomas Weifenbach Jensen, har haft som et hovedformål, at de ikke skulle fyre ansatte, da de ifølge ham “alene er nøglen til vores succes”. Det er de indtil videre lykkedes godt med, men det betyder ikke, de er klar til at stå på egne ben allerede nu, hvis der ikke bliver rørt ved forsamlingsgrænsen. 

- Vi har stadig brug for lønkompensation. Hvis vi ikke må lave de store events som bryllupper og stand-up-arrangementer, så er det ikke økonomisk forsvarligt at åbne endnu. Vi kan ikke kalde alle vores medarbejdere tilbage, når der stadig er stor usikkerhed forbundet med en eventuel åbning og størrelsen på forsamlinger, siger Thomas Weifenbach Jensen.