Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

For brandmanden Thomas Werling er corona-sikkerhedsforanstaltningerne på brandstationen efterhånden blevet rutine. Men han savner at se sine søskende og give sin kronisk syge mor et kram.

- Når vi er på udrykning og for eksempel skal klippe en bil op, hvor folk sidder fastklemt efter en færdselsulykke, foregår det med mundbind og handsker på, siger brandmand Thomas Werling.
Michael Drost-Hansen

Thomas Werling, der er brandmand på fuld tid i Kolding, rykker ud ved brand eller færdselsulykker. Han er ikke urolig for at blive smittet med corona.

- Vi reagerede med det samme, da Mette Frederiksen meldte ud og tog de nødvendige forholdsregler, siger 50-årige Thomas Werling, der oplyser, at der ikke har været corona-smittede på Falckstationen.

Brandfolkene har altid værnemidler på, når de rykker ud, og det er ved at være rutine.

- Når vi er på udrykning og for eksempel skal klippe en bil op, hvor folk sidder fastklemt efter en færdselsulykke, foregår det med mundbind og handsker på, siger han.

Men forholdsreglen med afstand til hinanden kan de ikke overholde, når de rykker ud til brand, fordi de sidder fire mand i brandbilen.

Savner at give mor et kram

- Vi sidder tæt, men det kan ikke være anderledes. Vi har en vigtig og kritisk funktion, og jeg er kun i tæt kontakt med mine kollegaer fra det samme vagthold. På stationen spiser vi med en stol imellem os. Men man kan ikke lade være med at tænke over, at hvad nu, hvis en kollega bliver smittet og går hjem og smitter familien, siger han.

Han bor i Kolding med sin hustru, en datter, der går i gymnasiet og får hjemmeundervisning, og en 20-årig søn, der arbejder om natten.

- De er alle raske, og vi tager de nødvendige forholdsregler i hjemmet også, så jeg er egentlig ikke bange for smitte, siger han.

Det er noget andet med Thomas Werlings mor, der lider af en kronisk sygdom og skal holde sig fri af corona.

- Jeg har ikke set min mor, siden corona-krisen startede. Jeg savner hende og at kunne give hende et kram. Jeg kan heller ikke se mine fire søskende eller vores venner, før corona-krisen slutter. Det er i den hårde ende, siger han.