Gå til hovedindhold

Region Hovedstadens største taxiselskab Dantaxi er gået 80 procent ned i omsætning. Den voldsomme nedgang er generel for taxiselskaber og vognmænd i hele landet, fastslår vognmændenes organisation, der forudser hårde tider efter corona-krisen.

Nedgangen i omsætningen på 80 procent er nu gældende for taxiselskaber og vognmænd i hele landet.
Arkiv / Henning Bagger / Ritzau/Scanpix

Corona-krisen ramte taxibranchen i Storkøbenhavn først med en nedgang på 80 procent, men resten af landet fulgte hurtigt efter, og nedgangen er nu landsdækkende.

Danmarks største taxiselskab i region Hovedstanden, Dantaxi, har meldt ud, at de er ramt af en nedgang på 80 procent i omsætningen. Mange chauffører er blevet hjemsendt, og et antal vognmænd har allerede besluttet eller overvejer at forlade taxibranchen.

Vicedirektør i vognmændenes organisation Dansk Person Transport Trine Wollenberg kan bekræfte, at nedgangen i omsætningen på 80 procent nu er gældende for taxiselskaber og vognmænd i hele landet.

Et voldsomt og hurtigt fald 

- Hovedstaden blev ramt først af corona-krisen med voldsom nedgang i turister og folk, der ikke længere gik i byen. Men efter at blandt andet skoler og dagcentre lukkede 16. marts fulgte provinsbyerne trop og har nu samme nedgang på omkring de 80 procent, siger Trine Wollenberg.

Hun kalder det et voldsomt fald, der nærmest er kommet fra dag til dag, og som rammer vognmændene langt hårdere end nedgangen under finanskrisen.

- Det er en hård situation, hvor det er svært for vognmændene at agere. Mange af dem har trukket på deres opsparing, hvis de har en. Men vi har også fået mange nye vognmænd, der måske har brugt pengene på nye biler. De har det rigtig svært, siger hun.

Der venter hårde tider

Hun håber på, at branchen kan komme ovenpå igen.

- Men der er et stort efterslæb, der skal hentes ind, når der er så stort et fald i omsætningen i så lang en periode. Det tærer på vognmændenes økonomi. Der er gæld, der skal betales, og opsparing, der skal genopbygges. Der venter hårde tider, siger hun.

Midt i de store vanskeligheder glæder hun sig over regeringens hjælpepakker.

- Små selvstændige kan søge om kompensation for manglende indtjening på op til 23.000 kroner om måneden. Det er en stor hjælp. Men vi ser desværre også vognmænd, der overvejer at lukke eller lukker, fordi de ender med at gå konkurs, siger Trine Wollenberg.