Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Et af Danmarks få store champignongartnerier, Egehøj Champignon, stopper produktionen, og alle medarbejderne vil få en fyreseddel på mandag. Det bliver ikke nemt for alle at finde nyt arbejde i lokalområdet, vurderer 3F Nordhøjfyn.

Gartneriet Egehøj Champignon på Nordfyn lukker sin produktion af champignoner på grund af en skimmelsvamp.
Arkiv / Billedbureuaet Scanpix

50 personer står til at miste deres arbejde. Det skyldes, at det store, nordfynske gartneri Egehøj Champignon har meddelt, at det stopper produktionen af champignon.

3F Nordhøjfyn oplyser til Fagbladet 3F, at medarbejderne på gartneriet onsdag er blevet orienteret om de påtænkte fyringer, som virksomheden vil gennemføre i næste uge. Nogle af medarbejderne har været ansat på gartneriet i mange år, oplyser 3F-afdelingen. 

- Stemningen er meget trist. Mange dygtige folk mister nu deres arbejde. Det er ærgerligt, at så mange arbejdspladser forsvinder, og produktionen af champignoner i Danmark falder meget markant. Det bliver ikke nemt for alle at få et nyt job i lokalområdet, hvor mange andre ufaglærte også står uden arbejde, siger Irene Christensen, faglig sekretær hos 3F Nordhøjfyn.

Skimmelsvamp stopper produktion

Der er blevet produceret champignoner hos Egehøj Champignon i Veflinge på Nordfyn i mere end 50 år. Men nu er det altså slut.

Ifølge virksomhedens forklaring skyldes lukningen af Egehøj Champignon en skimmelsvamp, som ikke er mulig at fjerne. Skimmelsvampen er til stede i virksomhedens fremstilling af kompost til brug for produktionen af champignon.

“Alternative muligheder for at få leveret kompost er undersøgt, men disse er enten økonomisk eller praktisk umulige at gennemføre. Derfor er det besluttet at ophøre med produktion af champignon, hvilket medfører, at samtlige medarbejdere relateret hertil skal afskediges,” skriver Egehøj Champignon i en redegørelse til arbejdsmarkedsrådet på Fyn.    

Fagbladet 3F har onsdag adskillige gange forsøgt at få kommentarer fra direktøren og ejeren af Egehøj Champignon, Kent Stenvang. Men han har ikke tid til interview på grund af møder hele dagen, oplyser hans medhjælpende hustru, Hanne Stenvang.