Gå til hovedindhold

Tirsdag mødes over 200 arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter til ”3F Træf” i København for at debattere mental sundhed og samarbejde på arbejdspladsen. Deres rolle har aldrig været vigtigere, mener ledelsesrådgiver Christian Ørsted.

Når arbejdsopgaverne hober sig op, risikerer medarbejderne at gå psykisk ned.
Arkiv / Billedbureauet Colourbox

Tusindvis af arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter arbejder dagligt for at sikre ordentlige arbejdsforhold for deres kolleger, og deres rolle på de danske arbejdspladser har aldrig været vigtigere.

Det fastslår ledelsesrådgiver Christian Ørsted, Ørsted Udvikling & Ledelse.

- Vi løber stærkere og stærkere på jobbet og brænder ud som aldrig før. Performance-kulturen og kravene til at præstere på arbejdet er løbet løbsk. Derfor har arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanterne i dag en meget vigtig rolle, siger Christian Ørsted.

Farlig ledelse

Han er forfatter til bestselleren ”Livsfarlig ledelse”, der er solgt i flere end 44.000 eksemplarer, og holder tirsdag et oplæg om emnet på et “3F Træf” for arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter på Hotel Scandic i København.

- Men jeg peger ikke kun fingre af lederne. Arbejdsmiljø er et fælles ansvar, siger han.

Ifølge Christian Ørsted er moderne ledelse farlig, fordi den bruger psykologiske kneb, der får os til at arbejde os halvt ihjel. Og gør vores egen indre tilstand til forklaringen på stress, fiasko og pres. I stedet for at sætte spørgsmålstegn ved ledelsens måde at lede på, eller de ressourcer, som folk har til at løse en given opgave.

- Jeg har aldrig før set så mange ledere snage i, om en medarbejder, der går ned med stress, har private eller psykiske problemer, siger Christian Ørsted.

- Det er en uskik at se på, om der er noget galt i folks ægteskab, hvis problemerne handler om arbejdet. Hvis du har et godt arbejdsliv, kan det være rart at være på arbejde, selvom der er problemer i privaten, siger han.

Vigtig opgave

Ulla Sørensen, der er arbejdsmiljøpolitisk chef i 3F, fremhæver også de tillidsvalgtes betydning for arbejdsmiljøet. 

- Det er meget vigtigt, at vores arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter har et godt samarbejde og er med til at skabe nogle gode rammer og et arbejdsmiljø, som gør, at vi kan passe ordentligt på hinanden ude på arbejdspladserne, siger Ulla Sørensen.

- Det er især en vigtig opgave i en tid, hvor der mange steder bliver stillet større og større krav om effektivitet og produktivitet. Og et godt arbejdsmiljø er altafgørende, hvis vores medlemmer skal kunne holde til at være på arbejdsmarkedet i mange år, siger hun.