Gå til hovedindhold

Flere foreninger inden for landbruget melder hus forbi i forbindelse med sagen, hvor en af Danmarks største mælkeproducenter har fyret en medarbejder, der ikke ville melde sig ud af 3F.

3F vil nu rejse en faglig sag på vegne af den 20-årige rumæner Florin Porosnicu, fordi han blev fyret af sin danske arbejdsgiver, efter at han havde nægtet at melde sig ud af 3F.
Petrut Calinescu

Det er ikke kun mejerigiganten Arla Foods, som ikke vil forholde sig til en sag om foreningsfrihed samt kritiserede løn- og arbejdsvilkår hos en storleverandør af mælk. Flere andre foreninger inden for landbruget i Danmark ønsker heller ikke at give deres mening til kende.

Sagen handler om, at en af Danmarks største mælkeproducenter har meddelt en staldmedarbejder, at han ikke kunne være medlem af 3F. Medarbejderen nægtede at melde sig ud – og fik dagen efter en fyreseddel af virksomheden Hejrskov Mælk ApS.

Den rumænske staldmedarbejder har ligesom flere andre udenlandske medarbejdere tjent 50 eller 60 kroner i timeløn for lange arbejdsdage i stalden hos virksomheden ved Holsted i Sydjylland. Det fremgår af virksomhedens egne lønopgørelser til medarbejderne, som 3F mener, er blevet udnyttet af virksomheden.

Hejrskov Mælk ApS samarbejder med Sagro, der er et af Danmarks største rådgivningsfirmaer inden for landbruget.

- Sagro er ikke part i den verserende sag, og vi kan ikke kommentere herpå. Det håber jeg, du har forståelse for, skriver svineproducent og formand for Sagro, Søren Søndergaard, i en e-mail til Fagbladet 3F.

Læs også: Arla-tillidsmand om fyring af 3F'er: Det er ikke i orden

Menneskeret efter Grundloven

Det er i Danmark en grundlovssikret menneskeret at kunne oprette og være med i foreninger.

Loven om foreningsfrihed på arbejdsmarkedet beskytter arbejderes foreningsfrihed ved at forbyde arbejdsgivere at lægge vægt på, om medarbejdere er medlem af en forening – og i så fald hvilken. Det er op til den enkelte medarbejder at beslutte, hvilken fagforening vedkommende vil være med i. 

På den baggrund vil 3F nu rejse en sag om overtrædelse af loven om foreningsfrihed mod virksomheden Hejrskov Mælk ApS.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Lønopgørelse for juli 2018 fra Hejrskov Mælk ApS - 50 kr. i timeløn.
Lønopgørelse for juli 2018 fra Hejrskov Mælk ApS - 50 kr. i timeløn.

Ikke interesseret

Hos Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter er ledelsen også tavs om sagen.   

- Hverken Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter eller dens formand er interesseret i at kommentere partsindlæg eller partsfremstillinger af arbejdsretlige sager. Det har foreningen heller ikke gjort i tidligere sager, skriver Christen Sievertsen, direktør hos Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, i en e-mail til Fagbladet 3F.

- Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter anerkender det arbejdsretlige system i Danmark, herunder arbejdstagernes fri organisationsret og Arbejdsrettens afgørelser, skriver direktøren. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Officiel lønseddel for juli 2018 fra Hejrskov Mælk ApS med Sagros logo - 96 kr. i timeløn
Officiel lønseddel for juli 2018 fra Hejrskov Mælk ApS med Sagros logo - 96 kr. i timeløn

Arbejdsgiverforening: Vi respekterer foreningsfriheden

Hejrskov Mælk ApS er medlem af arbejdsgiverforeningen GLS-A. Her forholder formanden sig hverken til de forelagte forhold for medarbejderne eller den konkrete sag om foreningsfrihed.

- GLS-A respekterer naturligvis de principper om foreningsfrihed, som er gældende på arbejdsmarkedet i Danmark. Vi har en lov om foreningsfrihed - og i øvrigt også en hovedaftale - som indebærer, at medarbejderne har lov til at være medlem af faglige organisationer. Medarbejderne kan være medlem i lige præcis den fagforening, som de har lyst til. Eller de kan lade være med at være medlem, skriver godsejer og formand for GLS-A, Helle Reedtz-Thott, i en skriftlig kommentar til Fagbladet 3F.

Hun gør opmærksom på, at Hejrskov Mælk ApS ikke var medlem af GLS-A, da den rumænske staldmedarbejder Florin Porosnicu blev fyret i oktober 2018. Virksomheden var dog medlem af arbejdsgiverforeningen, da den i 2019 fyrede mindst fire andre 3F’ere.

- Vi har noteret os, at virksomhedens politik er, at medarbejderne kan være medlem af den fagforening, som de har lyst til, skriver Helle Reedtz-Thott.

Netop det budskab har medejer af Hejrskov Mælk ApS Torben Pedersen flere gange fremført over for Fagbladet 3F. 

Læs Fagbladet 3F’s digitale fortælling: Chefen til Florin: Meld dig ud af 3F

Formand: Ansatte skal behandles ordentligt

Formanden for erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, er også fåmælt om sagen og forholdene hos Hejrskov Mælk ApS.

- Landbrug & Fødevarer er ikke en arbejdsgiverforening, og derfor kan vi heller ikke udtale os som sådan. Og jeg kan heller ikke gå ned i detaljer, som jeg ikke har kendskab til, skriver Martin Merrild i en e-mail til Fagbladet 3F og fortsætter:

- Men som brancheorganisation for det danske landbrug kan jeg sige, at hvis virkeligheden er, som I har beskrevet den i jeres historier, så vil jeg tage afstand fra det. Det er Landbrug & Fødevarers klare holdning, at vores ansatte på alle måder skal behandles ordentligt. Og at man som virksomhedsejer skal sikre sig, at man spiller efter reglerne. Sådan skal det være.

Formanden oplyser, at han for både medarbejderne og virksomhedens skyld håber, at der kan “falde ro på tingene, og at man kan finde ud af at fungere ordentligt sammen.”