Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Efter et år med meningsløse ressourceforløb kan den tidligere chauffør Steen Hendriksen nu se frem til en tid uden salsadans. Men trods voldsomme smerter er førtidspensionen stadig ikke sikret.

Steen Hendriksen slipper for flere danselektioner, men udsigten til et liv på førtidspension er stadig ikke sikret.
Privat foto

Steen Hendriksen slipper for flere danselektioner, men udsigten til et liv på førtidspension er stadig ikke sikret.

Sådan er den foreløbige konklusion for den tidligere langturschauffør, som lider af kraftige smerter i ben og ryg. Randers Kommune har nu fritaget ham for at møde op til flere salsalektioner i forbindelse med et ressourceforløb.

- Jeg slipper for dans, men jeg går stadig hjemme i hamsterhjulet og er usikker på, hvad rehabiliteringsteamet finder på. De skal afgøre, om jeg skal fortsætte med meningsløse forløb, fleksjob eller om jeg kan få lov til at få min førtidspension, siger han. 

Det var en arbejdsulykke, som i sin tid sendte Steen Hendriksen fra de europæiske landeveje og til salsaundervisning. I dag kan han ikke køre bil uden pauser hvert andet øjeblik, og han kan ikke gå 500 meter. 

Slap for sanktion

I beskæftigelsesindsatsloven står der, at et ressourceforløb ikke skal iværksættes, hvis arbejdsevnen ikke kan forbedres ved deltagelse i forløbet. 

- Jeg finder det dybt forunderligt, at man vil bruge så mange ressourcer på at presse det sidste ud af ham. Så stop dog! Lad være med at bruge alle jeres penge på en mand, der ikke kan mere. Brug dem heller på borgere, der gerne vil og kan få et job. Vi ved jo, at han ikke kommer til at kunne betjene et arbejde, siger Jens Lauersen, der er formand for Transportgruppen i 3F Randers.

I godt et år har Steen Hendriksen været på ressourceforløb med diverse aktiviteter. Kommunen kan vælge at holde ham i forløbet i yderligere fire år, før de bliver nødt til at tilkende ham førtidspension.

- Steen blev ikke sanktioneret af kommunen for at droppe dansen. Normalt vil det ellers afføde en nedsættelse af ydelsen, men ikke denne gang. Måske har det noget med mediernes dækning at gøre, siger Jens Lauersen.

Opråb på Christiansborg

I sidste uge vendte Steen Hendriksen sin frustration mod politikerne på Christiansborg i håb om, at hans historie vil ændre lovgivningen, så det bliver lettere at få tilkendt førtidspension.