Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Restriktioner forlænges, og så omfatter forsamlingsforbuddet også private fester fra lørdag, siger sundhedsminister Magnus Heunicke.

De nationale restriktioner bliver fredag forlænget til og med 18. oktober, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde.
Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Smitten med coronavirus er stigende i Danmark, og derfor har myndighederne besluttet at forlænge de nationale restriktioner til og med 18. oktober.

Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde fredag.

Desuden kommer forsamlingsforbuddet på over 50 personer også til at omfatte private arrangementer som bryllupper og fødselsdage allerede fra lørdag.

- Vi skruer ned for festerne for at holde andre dele af samfundet åbent.

- Det er beklageligt for dem, der holder fester, men folk er nødt til at skære ned på gæstetiltagene, siger ministeren.

Reglen om maksimum 50 personer i selskabslokaler gælder ikke i private hjem, siger rigspolitichef Thorkild Fogde på pressemødet.

Det er ikke relevant, mener myndighederne.

– Men det er politiets kraftige opfordring, at man holder sig under grænsen på de 50 personer også i private hjem, siger han.

De nationale coronarestriktioner skulle være udløbet 4. oktober, men de bliver altså forlænget i to uger.

Restriktionerne betyder blandt andet, at restauranter, barer og caféer skal lukke klokken 22 i hele landet.

Det er også et krav, at man bærer mundbind og visir, når man står eller går på en restaurant. Det gælder både ansatte og gæster.

Ministeren siger også, at sker der ikke en bedring i tallene i den kommende uge, så kan der komme flere tiltag.

Den danske strategi er at holde os foran virusset, siger sundhedsministeren. Derfor skal 70.000 dagligt testes i løbet af efteråret, oplyser han og tilføjer, at smitteopsporingen også bliver udbygget markant i disse dage.