Gå til hovedindhold

Politikerne har i dag vedtaget en lov, der begrænser arbejdsgivernes adgang til personlige oplysninger om sygemeldte borgere. Det er vi meget glade for, siger socialpolitisk ansvarlig i 3F, Ellen K. Lykkegård.

Får du sygedagpenge eller ressourceforløbsydelse, kan chefen fra 1. januar ikke længere automatisk få adgang til dine personlige helbredsoplysninger. Efter flere sager har politikerne nu strammet reglerne.
arkiv

Nu sættes der en stopper for, at din arbejdsgiver kan få udleveret oplysninger om dit helbred og oplysninger fra din læge, hvis du er på sygedagpenge eller i ressourceforløb.

Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget, at arbejdsgivernes adgang til personlige oplysninger om medarbejdernes helbred skal begrænses.

I dag kan arbejdsgiverne få adgang til stort set alle oplysningerne.

Blandt andet har der været sager fremme, hvor arbejdsgivere har fået oplysninger om ansattes psykiske helbred.

Justering

- Det er afgørende for mig, at vi nu får justeret reglerne, så en medarbejder kan være på sygedagpenge, uden at arbejdsgiveren automatisk kan få adgang til alle de personlige oplysninger. Der er mange interesser i denne sag, men jeg synes, vi har fundet en god balance mellem at beskytte medarbejderne og samtidigt sikre arbejdsgivernes økonomiske interesser, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Fremover kan arbejdsgiveren kun få adgang til oplysningerne, hvis de er “væsentlige” for arbejdsgiverens ret til refusion. Kommunen skal dog i hvert tilfælde vurdere det, herunder om der skal tages særlige hensyn.

Håber hullerne er lukket

Ellen K. Lykkegård, socialpolitisk ansvarlig og formand for 3F’s offentlige gruppe, er tilfreds:

- Det er en problemstilling, vi har sloges med meget længe, og der er jævnligt poppet sager op. Også i 3F har vi haft tilfælde, hvor arbejdsgivere har fået indsigt i lægelige oplysninger, og de faglige organisationer har været meget på tæerne for at få reglerne ændret, siger Ellen Lykkegård.

- Derfor hilser jeg ændringerne velkommen og håber, at det lukker hullerne. Hvordan reglerne kommer til at virke, må fremtiden vise, og er der uhensigtsmæssigheder, vil vi være over dem. Men i dag er jeg tilfreds, fastslår hun.

De nye regler skal allerede gælde fra 1. januar 2019. De gælder for sager om refusion af sygedagpenge og ressourceforløbsydelse.

Loven kan ses her.