Gå til hovedindhold
Ansatte hos Siemens Wind Power er blevet syge af at arbejde med farlige kemikalier. En række initiativer skal nu beskytte arbejderne bedre mod de farlige stoffer.
FOTO: Michael Bo Rasmussen

Der bliver strammet op på tilsynet med brug af epoxy og isocyanater i kølvandet på afsløringen af dårligt arbejdsmiljø hos Siemens Wind Power.

Et fint certifikat er ikke længere nok til at gardere sig mod kontrol fra myndighederne. I kølvandet på afsløringer af dårligt arbejdsmiljø hos Siemens Wind Power og Vestas er beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i dag kommet med en række anbefalinger til, hvordan arbejdere på vindmøllefabrikker kan beskytte sig bedre mod farlig kemi.

Det handler blandt andet om, at man ikke længere skal kunne slippe for kontrol, blot fordi man har en såkaldt krone-smiley.

Initiativet kommer i kølvandet på en række anbefalinger, som en arbejdsgruppe under Arbejdsmiljørådet er kommet med.

Læs mere om farlig kemi her

Godt modtaget

Anbefalingerne bliver godt modtaget i 3F:

- Det er positivt, at beskæftigelsesministeren nu vil realisere de 19 forslag, som arbejdsgruppen er kommet frem til. Det er helt essentielt for 3F, at vores medlemmer ikke bliver syge af at gå på arbejde, siger Ulla Sørensen, der er  arbejdsmiljøpolitisk chef i 3F.

De 19 anbefalinger handler blandt andet om lavere grænseværdier, bedre vejledninger, mere tilsyn og bedre uddannelse.

Alvorligt syge

Arbejdsgruppen blev nedsat i kølvandet på, at DR sidste år afslørede, at en række ansatte hos Siemens Wind Power i Aalborg er blevet alvorligt syge efter at være blevet påvirket af de farlige kemikalier epoxy og isocyanater.

- Jeg vil nu sikre, at forslagene bliver til virkelighed – og at de nye tiltag rulles ud på landets arbejdspladser. Det er meget alvorligt, at der er mennesker, der er blevet kronisk syge af kemi, mens de har passet deres arbejde. Som minister vil jeg følge området tæt, lyder det fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.