Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined index: und i include() (linje 7 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--link-to-article.tpl.php).

Renovationsarbejdere hos Remondis har nedlagt arbejdet i 11 kommuner i hovedstadsområdet. Arbejdet forventes at blive genoptaget mandag.

Renovationsfirmaet Remondis er før blevet ramt af overenskomststridige arbejdsnedlæggelser - senest i maj 2019.
Mathias Bojesen/Ritzau Scanpix

Hvis du bor i hovedstadsområdet, kan du hen over weekenden måske opleve en mere kras lugt end sædvanligt.

Det skyldes, at renovationsarbejdere ved virksomheden Remondis har gang i en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse.

“Arbejdsnedlæggelsen forventes at vare indtil mandag 13. januar 2020 klokken 17.00. Vi beklager de gener, det må medføre,” skriver Remondis i en pressemeddelelse.

11 kommuner ramt

Henrik Bay-Clausen, formand for 3F Kastrup, der organiserer nogle af renovationsarbejderne, er opmærksom på situationen.

- Vi bekræfter, at der er en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, og at det er størsteparten af cirka halvandet hundrede mand, der har nedlagt arbejdet. Vi har hørt, det skyldes utilfredshed med lokale forhold, blandt andet meget løse hænder i forhold til fyringer, siger han.

De 11 kommuner, der er ramt af strejken, er Ballerup, Brøndby, Gladsaxe, Egedal, Vallensbæk, Furesø, Lejre, Gentofte, Albertslund, Lyngby og Ishøj Kommuner.

Gentofte Kommune skriver blandt andet på sin hjemmeside, at “affald ikke bliver hentet fredag”, og at de “beklager de gener, arbejdsnedlæggelsen forårsager.”

Ikke en enlig svale

Det er langt fra første gang, at skraldemænd hos renovationsfirmaet Remondis nedlægger arbejdet overenskomststridigt.

I maj 2019 nedlagde adskillige skraldemænd i Frederikshavn arbejdet over flere dage. Arbejdsnedlæggelsen skyldtes blandt andet utilfredshed med arbejdstiden hos Remondis.

Skraldemændene måtte en tur i Arbejdsretten og fik idømt en bod, men via sympatistrejker fra skraldemænd i 25 andre kommuner kom Remondis til forhandlingsbordet. Remondis endte dog med at opsige sin renovationsaftale med Frederikshavn Kommune.