Gå til hovedindhold

Sebastian Faber har fået ekstra travlt med at fremstille vaskepulver hos Unilever. Den lange tid med nedlukning har fået danskerne til at skrue op for tøjvasken.

Sebastian Faber og hans kollegaer har masser at lave på Unilevers fabrik i Odense.
Privat

Da coronaen ramte Danmark, og landet lukkede ned for to måneder siden, fik folk rigtig god tid til de huslige gøremål: Der skulle vaskes tøj og vaskes op på livet løs. Og så fik de supertravlt hos Unilever i Odense.

Her fremstiller Sebastian Faber og hans kollegaer vaskepulver og opvaskemiddel. Sebastian Faber er stolt over, at han har været med til at sikre, at landets økonomi ikke er gået helt i hundene, hvis produktionen gik i stå. Mens andre skal arbejde hjemme eller er blevet fyret, har de fået ekstra travlt hos Unilever.

- Nogen skal jo holde hjulene i gang, ellers ender det med, at samfundet kollapser på et tidspunkt. Og vi har heldigvis nok at lave, siger han.

Frygt for udenlandske chauffører

Sikkerheden synes 29-årige Sebastian Faber, at der er godt styr på. Der bliver sørget for, at natte- og dagholdet ikke møder hinanden, temperaturen bliver taget, før man får lov til at komme ind på virksomheden, de må maksimalt være 10 personer i kantinen samtidig og så videre.

- Det eneste, jeg har været bange for, er de udenlandske chauffører.

Råvarer bliver importeret til virksomheden, og en del af de færdige produkter eksporteret ud af landet. Det sørger chauffører fra Polen, Litauen eller Rumænien for.

- De har fået deres egne toiletter, skal bære mundbind, spritte af og holde sig fra os andre. Så nu er der også kommet godt styr på det.

Unilever har omstillet lidt af produktionen, så de er selvforsynende med håndsprit. Skulle behovet opstå, ville de også kunne fremstille sprit til hospitaler, apoteker og detailhandel.