Gå til hovedindhold

Efter to år i ressourceforløb med blandt andet salsadans på programmet, er den arbejdsskadede chauffør Steen Hendriksen blevet tilkendt et nyt ressourceforløb. Hans sag skal nu behandles på næste byrådsmøde i Randers Kommune.

Håbet om at slippe for endnu et ressourceforløb og få afklaret sin fremtid lever stadig for den 55-årige tidligere lastbilchauffør Steen Hendriksen, men hans forhåbninger er små.

Han blev 6. august tilkendt sit andet ressourceforløb af Randers Kommune rehabiliteringsteam trods stærke smerter og en meget forringet arbejdsevne efter en arbejdsulykke.

- Det var en hård besked at få, for jeg havde jo håbet på førtidspension. Jeg havde brug for lidt tid til at fordøje meldingen. Men nu er jeg klar igen med oprejst pande og kæmper videre, siger han.

På initiativ af partiet Velfærdslisten blev sagen behandlet igen i kommunens Beskæftigelsesudvalg.

Det foregik tirsdag 20. august på et lukket møde og resulterede i, at sagen nu kommer på næste byrådsmøde 9. september, hvor politikerne skal tage stilling til sagen.

Steen Hendriksen har ikke store forhåbninger om, at beslutningen bliver ændret.

 - Kan jeg ikke få førtidspension, så giv mig et lille fleksjob, som jeg kan klare. Måske hos en bilforhandler, hvor jeg kan tørre støv af bilerne og parkere dem. Jeg trænger sådan til at komme ud og møde andre mennesker. Det ville gøre en kæmpe forskel i mit liv, siger han.

Spild af tid

Steen Hendriksen kalder det første ressourceforløb, der sluttede i sommeren 2019, for spild af skatteborgernes penge og hans tid.

- Der er intet fremskridt sket, og så måtte jeg lide den tort, at blive sat til at danse salsa, som led i forløbet, siger Steen Hendriksen.

Han nægtede, fordi han ikke kunne holde til det og fordi, at han følte sig ydmyget, og så blev det stoppet.

I det andet ressourceforløb har kommunen lagt vægt på en lægeerklæring fra hans egen læge, der skriver, at han ikke vil afvise, at Steen med de rette skånehensyn vil kunne komme tilbage i arbejde på 37 timer.

- Jeg ved ikke, hvad min læge har tænkt på, da han skrev det. Det er skrupforkert, siger Steen Hendriksen, der oplyser, at han ikke kan gå 500 meter.

 Han har fået fastsat sit tab af erhvervsevne til 85 procent af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

- Jeg går ikke ud, uden at have rigelige forsyninger af stærk smertestillende medicin med mig, siger han.

Slemt skadet efter arbejdsulykke

Han er slemt skadet efter en arbejdsulykke i 2014, hvor han faldt ned fra ladet af en lastbil og slog hoved, nakke og ryg og var på sygedagpenge i to år, før han startede på ressourceforløbene.

Steen Hendriksen har allerede været igennem flere arbejdsprøvninger, undersøgelser og behandlinger. For tiden er han i virksomhedspraktik på CBR, Center for Beskæftigelse og Rehabilitering. Her limer han filtdutter på de små designklassikere “Hoptimister”.

En foreløbig konklusion går på, at hans arbejdsevne er meget nedsat, og at han har en arbejdseffektivitet på cirka 60 procent.

- Nu skal vi så finde ud af, hvor jeg kan komme i praktik henne. Hidtil har jeg fået afslag på afslag fra arbejdsgiveren, så jeg ved ikke, hvad det ender med. Jeg ønsker mig allermest ro på mit liv og en afklaring på min fremtid. Det er svært at gå i uvished år efter år, siger Steen Hendriksen.