Gå til hovedindhold

Fejlmeddelelse

  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 90 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 91 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: und i include() (linje 92 af /srv/www/sites/all/themes/fagbladet_3f/templates/node/node--article--full.tpl.php).

Historien om de underbetalte filippinske chauffører fra slumlejren i Padborg har fundet vej til nyhedsoverskrifterne på flere kontinenter. "Uacceptable forhold" skriver CNN blandt andet.

Medier fra både USA, Europa og Asien følger med i sagen om de underbetalte filippinske chauffører, som blev indlogeret i en slumlejr i Padborg.

Det er ikke hver dag, at den sønderjyske by Padborg bliver fremhævet i både USA’s og Filippinernes største medier.

Historien om slumlejren fra Padborg, hvor op mod 200 filippinske chauffører har boet og angiveligt arbejdet til 15 kroner i timen, vækker nemlig ikke kun opsigt i Danmark, men bliver i disse uger fortalt af nyhedsmedier verden over.

Således skriver både amerikanske, europæiske og asiatiske medier om vognmandsfirmaet Kurt Beiers udnyttelse af filippinske chauffører.

Et af verdens ledende nyhedsmedier, CNN, omtaler blandt andet forholdende hos den dansk vognmand som “sørgelige” og “uacceptable”.

Ligeledes skriver også belgiske, hollandske, tyske og flere nordiske medier løbende om sagen senest med artikler om, hvordan vognmandsfirmaet er mistænkt for menneskehandel.

Læs også: Center: 26 chauffører er ofre for menneskehandel

Også i Polen, hvis lovgivning har spillet en afgørende brik i Padborg-puslespillet, giver de danske løn- og arbejdsforhold genklang. Her er chaufførernes lønninger blandt andet blevet beskrevet som “meget lidt” i magasinet 40ton.net.

Filippinsk biskop blander sig

I Filippinnernes største og mest hæderkronede medie Manila Bulletin vækker den danske transport-historie også harme.

Til avisen udtaler en af landets biskopper, Ruperto Cruz Santos, sig om, hvor lettet han er over, at 22 chauffører nu er blevet reddet fra “nedværdigende og umenneskelige forhold” i Danmark.

“Vi beder om en grundig undersøgelse af sagen, for at retfærdighed kan blive tjent for vores trængte,” siger biskoppen blandt andet.

Filippinsk TV har desuden været på langfartstur til det sønderjyske for at se nærmere på deres landsmænds danske arbejdsforhold. Det er der kommet dette indslag ud af:

Video bliver delt verden over

Det er ikke kun i de klassiske nyhedsmedier, men i særdeleshed også på de sociale, at slumlejr-sagen har floret.

Siden Fagbladet 3F afslørede forholdene under vognmandsfirmaet, er videorne fra slumlejren alene i Danmark blevet set omkring 300.000 tusind gange på Facebook.

Læs også: Filippinske arbejdere bor i slum-lejr i Danmark

Også den engelske udgave af videoen er blevet delt flittigt på diverse Facebook-sider. Den video nærmer sig så småt de 100.000 visninger.