Gå til hovedindhold

Ingen moderne teknologi kan endnu erstatte det menneskelige øje. Så døgnet rundt, hele året, sidder der tre mand på skift på Drogden Fyr midt i Øresund og registrerer al skibstrafik gennem en kikkert. 3F'er Rudi Larsen er en af dem.

Rudi Larsen synes selv, han har et fantastisk job. I en uge ad gangen er han en af de tre, der bemander Drogden Fyr. Arbejdet består i at registrere alle de skibe, der sejler forbi. På denne måde håndhæves Danmarks suverænitet, så vi har styr på, hvem der færdes igennem Øresund.

Derudover skal mandskabet på fyret blandt andet skifte pæren og pudse linsen samt sørge for, at de fire store dieselmotorer, der forsyner den lille ø af jernbeton med el, kører.

Efter en uge på fyret har Rudi fri hjemme i Rønne på Bornholm i én uge, og så er det skiftedag igen og tid til at tage kutteren fra havnen i Dragør ud til fyret igen. Efter en uge mere på fyret har Rudi fri i to uger, og så starter turnussen igen.

- Det kræver nok en særlig ro at være ansat på så afsides en arbejdsplads, siger Rudi Larsen.

- Og ikke mindst, at man er omgængelig og har respekt for sine to kolleger, som man både bor og arbejder sammen med i en uge ad gangen.