Gå til hovedindhold

3F varsler konflikt mod Løgstør Parkhotel, som ikke vil tegne overenskomst. Ifølge kontrakter får ansatte hverken betaling for overarbejde, pension eller et fast timetal.

Ifølge ansættelseskontrakter, som Fagbladet 3F er kommet i besiddelse af, har ansatte intet fast timetal. De ved altså ikke, hvor meget arbejde, der er til dem.
Arkiv / Jakob Dall /Ritzau/scanpix

Ingen pension. Ingen tillæg ved overarbejde. Ingen fast arbejdstid.

I Løgstør har den lokale 3F-afdeling mistet tålmodigheden og varslet konflikt over for Løgstør Parkhotel, Løgstør Badehotel og Nilles Kro i Sabro ved Aarhus.

- Vi synes, at det er nogle besynderlige ansættelsesforhold i forhold til de normale vilkår på området, siger Alex Pedersen, næstformand 3F Midtfjord og henviser til overenskomsterne mellem arbejdsgiverforeningen Horesta og 3F.

Ren løndumping

Ifølge ansættelseskontrakter, som Fagbladet 3F er kommet i besiddelse af, har ansatte intet fast timetal. De ved altså ikke, hvor meget arbejde, der er til dem.

Ifølge 3F's overenskomst med arbejdsgiverforeningen Horesta, som dækker området, skal man som deltidsansat mindst arbejde i fire timer om dagen og mindst 60 timer på fire uger. 

(artiklen fortsætter under billedet)

Kontrakt for medarbejder på Løgstør Parkhotel
Kontrakt for medarbejder på Løgstør Parkhotel

De ansatte får ikke ekstra betaling for overarbejde eller weekendarbejde, som det ellers er almindeligt i overenskomsterne. De oppebærer heller ikke pension.

Ifølge kontrakten er der også kun fem ugers ferie om året og ikke seks, som det er kutyme i 3F's overenskomster, hvor der også er yderligere fem feriefridage. 

- Det er ren løndumping og forskelsbehandling, siger Alex Pedersen. 

Han har kendskab til en ansat, der gik i to måneder uden at få én eneste vagt.

- Det svarer jo til en nul-timers kontrakt, siger Alex Pedersen.

De sidste ni måneder har 3F Midtfjord flere gange henvendt sig til virksomheden for at få dem til at tegne overenskomst eller melde sig ind i Horesta. Uden held. Og nu har afdelingen mistet tålmodigheden og har varslet konflikt mod virksomheden. 

Hvis konflikten udvides til en sympatikonflikt, kan det betyde, at virksomheden ikke kan få leveret varer, håndværkerarbejde eller lignende. 

Forkerte påstande

Torben Larche er indehaver af hotellerne. Han er uforstående over for 3F’s ønsker om at tegne overenskomst:

- Jeg har svært ved at forstå, hvorfor 3F har den opfattelse, at der ikke er frit fagforeningsvalg her i landet. Vi er medlem af Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) og har overenskomst med Krifa (Kristelig Fagbevægelse, red.), siger han til Fagbladet 3F.

- 3F farer ud med forkerte påstande. Det passer ikke, at vi ikke har en pensionsordning. 

Han erkender dog, at ikke alle de ansatte er garanteret et mindste timetal.

- Det er ikke muligt, da vi ikke har samme belægning hver dag hele året. 

Ifølge Torben Larche har 3F’s aftaler ikke den tilstrækkelige fleksibilitet.

Han frygter, at en sympatikonflikt med 3F kan få omfattende konsekvenser:

- Det er ikke umuligt, at en sympatikonflikt kan ende med at tage livet af os. Så fjerner 3F jobbet for de 100 medarbejdere, som vi har ansat fuldtid og deltid, siger Torben Larche.